Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La reconstituirea uciderii Luizei, Dincă a legat o polițistă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ceva între circ ieftin, spectacol de amatori și tragedie, cu urlete de durere, suferință profundă și neputință. Echipa de anchetatori, deloc impresionantă, a lăsat un gust amar, ca și când ai constatat că ai băut petrol dintr-o sticlă în care credeai că se află coniac.

Cu mâinile libere, având un spate un haidamac cu ochelari de soare pe nas, Gheorghe Dincă părea să fie mândru că el este personajul principal din filmul regizat în bună parte de el însuși.

Dar impresiile pot fi subiective. Poate că echipa de anchetatori, procurori și polițiști este profesionistă. Lipsesc doar rezultatele așteptate de două luni de întreaga opinie publică românească.

Și să mai vezi ceva! La reconstituire a ieșit în evidență că Luiza, când se enerva, era violentă. Prin urmare, victima luptându-se pentru viața ei și devenind violentă, criminalul are circumstanțe atenuante, fiind în legitimă apărare.

Nu se pune problema că reconstituirea nu ar fi fost utilă. Modul în care s-a desfășurat, faptul că a fost publică, i-a dat turnura unei mascarade, a unui spectacol, a unei desfășurări de forțe polițienești care ar fi trebuit să fie la fel de numeroasă și când au fost răpite fetele.

Nu poți să nu faci diferența dintre polițiștii de la reconstituire și polițiștii care stăteau la poarta lui Dincă în timp ce acesta o ardea și ascundea rămășițele fetiței Alexandra.

Despre Luiza nu s-ar fi știut niciodată dacă nu apărea și următoarea victimă, care a reușit să sune la 112, dar nu a prea fost luată în serios.

Poate că după reconstituire ancheta va intra în linie dreaptă. În același timp este posibil ca criminalul să fi jucat teatru.

Publicului i s-au ascuns multe etape ale anchetei, posibil multe probe pe care le au anchetatorii nu au fost date publicității.

Modul în care s-a comunicat este foarte deficitar. Lipsa informațiilor oficiale a obligat presa să facă presupuneri, să recurgă la “surse”, contribuind astfel la crearea unei adevărate psihoze în masă.

Învățătoarea care a stropit cu spray lacrimogen copiii dintr-o clasă pregătitoare s-a apărat spunând că era înfricoșată de crimele de la Caracal. De teamă, pentru a se apăra în caz că este răpită ca fetele din Caracal, și-a cumpărat spray paralizant.

Aceeași polițistă a jucat rolurile Alexandrei și Luizei

Anchetatorii au început, marţi, la Caracal, reconstituirea în cazul răpirii Luizei Melencu, după ce luni o poliţistă a jucat rolul Alexandrei la reconstituirea crimelor din Caracal. Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, spune că dacă reconstituirea va fi făcută corect este utilă.

Poliţista care a jucat rolul Alexandrei avea, marţi, rolul Luizei, în cadrul reconstituirii cazului fetei de 18 ani, despre care Gheorghe Dincă spune că a omorât-o după ce a luat-o la ocazie, în luna aprilie. Dincă apare purtând pe braţe un sac, în care ar fi pus, în ziua crimei, trupul Luizei Melencu.

Scandal cu familia Luizei

Mamei Luizei Melencu i s-a făcut rău, marţi, la reconstituirea în cazul răpirii fiicei ei. În faţa casei lui Gheorghe Dincă a fost chemată o ambulanţă. După ce a încercat să rupă cordonul forţelor de ordine şi să ajungă la maşina în care era Dincă, mamei Luizei Melencu i s-a făcut rău.

Femeia a primit sprijin din partea forţelor de ordine, apoi a fost chemată o ambulanţă în faţa casei lui Gheorghe Dincă.

Reconstituirea în cazul răpirii Luizei Melencu a început cu scandal la Caracal. Mama şi mătuşa Luizei Melencu au încercat să rupă cordonul forţelor de ordine şi să ajungă la maşina în care era Dincă. Familia a încercat să rupă cordonul forţelor de ordine. Mama şi mătuşa Luizei au fost ţinute cu greu departe de maşina în care era Dincă.

Oamenii au vociferat, un bărbat strigând “să plătească toţi care sunt vinovaţi”.

Analiza ADN, pusă sub anchetă

Parchetul General anunţă că procurorii au deschis, în urma unei sesizări, un dosar penal in rem privind modul în care specialiştii INML au efectuat analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu, iar în cauză sunt cercetate favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a anunţat încă de la finele lunii august, după discuţia cu procurorul general, că va fi deschis dosar penal in rem, la PÎCCJ, pentru a fi efectuate verificări la INML privind modul în care instituţia a analizat oasele găsite la Caracal.

Tot în acea perioadă a fost finalizat şi raportul Corpului de Control al ministrului Sănătăţii privind INML. Verificările au fost dispuse de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce Alexandru Cumpănaşu a depus o solicitare în acest sens. Potrivit raportului, INML a respectat procedurile în analizarea probelor găsite în casa lui Gheorghe Dincă.

Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat marţi că raportul INML privind ADN-ul este valabil, chiar dacă pe rolul Parchetului există un dosar penal in rem care analizează modul în care specialiştii au efectuat analiza oaselor găsite în Caracal în cazul Alexandrei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns