Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Satu Mare pretul mieilor/iezilor a scazut la 15 lei kilogramul in viu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Zeci de miei au fost scosi miercuri la vanzare in Satu Mare
Zeci de miei au fost scosi miercuri la vanzare in Satu Mare

   Miercuri, 11 aprilie, s-a reluat la Satu Mare, in Piata de Vechituri, taierea mieilor sub control sanitar veterinar. Preturile mieilor au fost cuprinse intre 15 si 17 lei kilogramul in viu. In final pretul a scazut la 15 lei kilul.

Verificarea carnii de miel/ied a fost asigurata de doctorii veterinari Dumitru Pralea si Cristina Zeicu, alaturi de asistentii veterinari Lucia Munkacs si Rodica Nagy.

Oferta bogata, cumparatori mai putini

Multi fermieri satmareni au fost interesati sa-si vanda mieii si iezii. Dupa cum ne-a spus doctorul veterinar Vasile Maries, coordonatorul punctului de sacrificare sub control sanitar-veterinar, oferta de miei a fost considerabil mai mare comparativ cu cea de saptamana trecuta. Una din dovezi este faptul ca azi pana in jurul orei 13 au fost taiati 55 de miei/iezi sub control sanitar-veterinar, in vreme ce saptamana trecuta in doua zile s-au sacrificat 67 de animale.

Inca de dimineata, asa cum am aflat de la cativa crescatori de oi, in Piata de Vechituri au aparut fermierii, dar si satmarenii curiosi sa afle pretul in viu. Fiecare a venit cu gandul ca saptamana trecuta vanzarea mieilor/iezilor s-a inchis la pretul de 18 lei/kilogramul in viu.

Miercuri dimineata, 11 aprilie, pe la ora 8 vanzarea s-a deschis la 17 lei kilogramul in viu, iar in decurs de o ora pretul a inceput sa scada. In jurul orei 9 si 15 minute se puteau cumpara miei cu 16 lei kilogramul in viu. In functie de capacitatea de negociere s-au cumparat miei si cu 15 lei kilogramul in viu.

12 fermieri au oferit miei pentru taiere
Mai multe cititi in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Două accidente într-o singură zi

Două persoane au fost rănite miercuri, 5 septembrie, în urma unor accidente de circulaţie produse în localitatea Răteşti şi pe strada Careiului din municipiul reşedinţă de judeţ. Un tânăr a fost rănit grav, iar un copil a scăpat cu leziuni uşoare.

Minor accidentat pe trecerea de pietoni

Primul eveniment rutier a fost sesizat poliţiştilor Serviciului Rutier în jurul orei 12, victima fiind un băieţel de numai 5 ani din Socond. Copilul, nesupravegheat de părinţi, a traversat strada pe trecerea de pietoni fiind accidentat de autoturismul condus de Costel P., de 41 de ani, din Satu Mare. Băiatul a suferit leziuni uşoare în urma impactului.

Tânăr rănit grav

În cazul celui de-al doilea eveniment rutier, produs la ora 16, pe strada Careiului din municipiu, a fost rănit grav un tânăr de 29 de ani, din Satu Mare. Acesta, pe fondul conducerii imprudente a autovehiculului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate aflat în afara carosabilului. Conducătorul auto, identificat ca fiind Marius P., a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.
De altfel, în cazul celor doi conducători auto implicaţi în accidente s-a procedat şi la recoltarea de probe biologice pentru a se stabili eventuala alcoolemie, cercetările continuând în cauze.