Asculta acest articol
Ingrediente:
– 1 l lapte dulce,
– 6 ouă,
– 200 g zahăr,
– 2 plicuri de zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Laptele, cu jumătatea cantităţii de zahăr se pune la fiert. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul rămas şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă tare. Când laptele dă în clocot, cu o lingură de metal se formează nişte galuşte de albuş care se pun în lapte să fiarbă câte un minut. Se scot cu o lingură cu găuri şi se aşează pe o sită să se scurgă. Se ia laptele de pe foc şi se lasă să se răceasca puţin, după care se amestecă cu gălbenuşurile şi se pune înapoi pe foc, se mai fierbe puţin până când se îngroaşă. Se toarnă în cupe, galuştele de albuşuri se aşează de asupra şi se poate orna eventual cu frunze de mentă.
Fii primul care comentează