Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Update: Laszlo Borbely a demisionat din functia de ministru al Mediului. Premierul Mihai Razvan Ungureanu asigura interimatul.

Sigla Informatia Zilei
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a ajuns, joi dimineata, la sediul Guvernului. El i-a spus premierului Mihai Razvan Ungureanu ca este pregatit sa demisioneze din postul de ministru al Mediului in urma acuzatiilor DNA, daca aceasta este solicitarea Guvernului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

   Update: ora 13: Laszlo Borbely a demisionat din postul de ministru al Mediului. Dupa aproximativ doua ore de discutii cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, ministrul Mediului si-a inaintat demisia din Guvern. Intalnirea dintre premier si ministrul Borbely s-a incheiat in jurul orei 12 si 10 minute.


ora: 14. “Am avut o discuţie cu Borbely, la finalul căreia domnul ministru a înaintat demisia către mine. Demisia este un act unilateral de voinţă. Am luat notă de demisia sa. Demisia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, iar preşedintele României a primit deja scrisoarea din partea mea referitoare la această chestiune. Vom vedea despre ce înlocuitor poate fi vorba. În acest moment, scrisoarea către preşedinte nu conţine o propunede de înlocuire cu alt nume. În absenţa unui alt nume, pe perioada interimatului voi prelua portofoliul”, a spus premierul Ungureanu, la postul public de radio.

Update:  ora 15:15     Un gest de demnitate, asa isi explica Laszlo Borbely decizia de a demisiona din functia de ministru al Mediului. Fostul ministru al Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat joi in cadrul unei conferinte de presa ca a decis sa demisioneze in momentul in care a aflat de comunicatul DNA. “Sper ca o sa reusesc sa-mi dovedesc nevinovatia,” a spus Borbely.
El sustine in continuare ca si la aceasta ora stie doar ce a aflat din presa.
In cursul zilei de joi, 5 aprilie, fostul ministru Borbely s-a intalnit cu premierul Mihai Razvan Ungureanu si cu presedintele Romanie, Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretele prin care se ia act de demisia ministrului Mediului  si prin care funcţia este preluata, interimar, de premierul Mihai Razvan Ungureanu

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a ajuns, joi dimineata, la sediul Guvernului. El i-a spus premierului Mihai Razvan Ungureanu ca este pregatit sa demisioneze din postul de ministru al Mediului in urma acuzatiilor DNA, daca aceasta este solicitarea Guvernului. Dosarul in care apare numele ministrului este instrumentat de procurorii DNA – Serviciul teritorial Oradea. 

Surse oficiale citate de Mediafax au declarat ca Laszlo Borbely este pregatit sa demisioneze din postul de ministru al Mediului in cazul in care premierul Mihai Razvan Ungureanu ii va solicita imperativ sa recurga la un astfel de gest in urma acuzatiilor DNA.

 

“Borbely este pregatit sa isi depuna mandatul de ministru daca i se va solicita acest lucru. Aceasta este practic intentia cu care a venit la Guvern, la intalnirea cu premierul Ungureanu”, au declarat pentru Mediafax sursele citate.

 

El a fost convocat pentru miercuri seara de seful Guvernului, la o discutie pe aceasta tema, a precizat anterior purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

 

Surse oficiale au declarat ulterior ca premierul Ungureanu a discutat, miercuri seara, la telefon cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Cei doi convenind sa se intalneasca in cursul zilei de joi pentru a discuta despre acuzatiile DNA, avand in vedere ora tarzie la care ministrul va pleca din Cluj.

 

Anterior convocarii lui Borbely la Palatul Victoria, premierul Ungureanu a discutat atat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cat si cu vicepremierul Marko Bela.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns