Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Legumicultorii sătmăreni pregătesc oferta de Paşte

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
De sarbatori va fi oferta bogata de legume autohtone
De sarbatori va fi oferta bogata de legume autohtone

 

 Pe măsură ce trec lunile anului, tot mai mulţi sătmăreni se gândesc să renunţe la legumele şi verdeţurile comercializate în hipermarketuri. Acest fapt este uşurat de preocuparea legumicultorilor autohtoni să scoată pe piaţă legumele cultivate în spaţii protejate, iar peste puţin timp chiar în câmp. Cunoscătorii în materie spun că de Paşte vor exista pe piaţă verdeţuri suficiente pentru a garnisi coşurile şi mesele de sărbătoare.

 

 

Peste 20 de hectare sunt cultivate cu legume de sezon

 

Dacă oferta de salată, spanac, chiar de ridichi din supermarketuri este deosebit de tentantă, instalarea primăverii îi îndeamnă pe sătmăreni să renunţe la o serie de cumpărături. Desigur, consumatorii au convingerea că oferta din aceste magazine nu este cea mai potrivită. Nu se poate vorbi despre produse ecologice care au un efect pozitiv în ceea ce priveşte detoxifierea după o perioadă de iarnă. Aspectul este pus permanent sub semnul suspiciunii.

 

Concurenţa a venit deja din natură. Culturile de măcriş şi-au dat drumul, fapt apreciat de persoanele care doresc să-şi revitalizeze organismul printr-un aport suplimentar de vitamia C şi microelemente. O completare a rezervelor de fier se realizează prin consumarea urzicilor sub forma diverselor preparate, culese de doritori. A apărut deja şi ştevia numai bună pentru a prepara sarmale şi lista ar putea continua. Nu ne-am propus a face un inventar al verdeţurilor apărute pe piaţă din spaţii protejat, dar nici a celor care se regăsesc în aşa numita floră spontană.

 

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de miercuri, 9 aprilie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns