Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Leonard Boga dirijeaza joi concertul Filarmonicii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 Continuand seria de programe care aduc in fata publicului muzicieni de valoare din noua generatie a muzicii clasice din Romania, Filarmonica “Dinu Lipatti” anunta pentru joi, la ora 18.30, un concert simfonic foarte interesant, care va programa si o prima auditie locala.

Invitatii orchestrei simfonice satmarene sunt dirijorul Leonard Boga si oboistul Emin Curtgeafar. Leonard Boga a studiat la Conservatorul bucurestean cu maestrul Horia Andreescu (absolvind in 2004). si este unul din cei mai solicitati tineri dirijori din tara. In 2011 a beneficiat de o bursa pe langa Filarmonica din Bremen. Emin Curtgeafar s-a nascut in 1982 la Constanta si activeaza la Brasov, fiind unul din cei mai buni instrumentisti suflatori din generatia sa.

Programul incepe cu Uvertura “Egmont” de Beethoven si continua cu prima auditie a Concertului “La Favorita” pentru oboi si orchestra de Antonio Pasculli (1842-1924), compozitor si virtuoz italian supranumit “Paganini al oboiului”. Concertul se incheie cu Simfonia a II-a in do minor op. 17 de Ceaikovski. Este valabil abonamentul nr. 31.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns