Image 1
Image 2

FORMULA 1

Lewis Hamilton va fi din 2025 pilotul Ferrari

Lewis Hamilton a fost anunțat în mod oficial drept noul pilot al Scuderiei Ferrari cu începere din 2025, confirmându-se astfel informațiile apărute în acest sens în cursul zilei de joi în spațiul public la nivel internațional.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această mutare poate fi considerată în mare proporție drept o „trădare istorică”, în contextul în care este bine cunoscută rivalitatea existentă între echipa italiană și Mercedes, cea din urmă fiind cea la care septuplul campion mondial și-a petrecut cea mai pare parte din carieră.

 

Ferrari a făcut anunțul cooptării lui Lewis Hamilton în cursul serii zilei de joi prin intermediul canalelor oficiale de comunicare: „Scuderia Ferrari are bucuria de a anunța că Lewis Hamilton se va alătura echipei în 2025, în baza unui contract pe mai mulți ani”.

 

Anunțul a fost făcut public la scurt timp după ce în presa internațională a apărut informația conform căreia pilotul britanic în vârstă de 39 de ani nu va mai continua și din sezonul viitor alături de Mercedes F1. Informația a fost furnizată chiar de către oficialii acestei echipe, care au ținut să sublinieze că s-a ajuns la această despărțire din dorința lui Lewis Hamilton.

 

„Mercedes F1 Team și Lewis Hamilton se vor despărți la finalul sezonului 2024. Lewis a activat o clauză de reziliere prevăzută în contractul pe care l-am anunțat anul trecut”, a fost anunțul făcut de cei de la Mercedes.

 

Ulterior, Hamilton și-a motivat decizia: „Am petrecut 11 ani uimitori la această echipă și sunt atât de mândru de ce am realizat împreună. Mercedes a făcut parte din viața mea de când aveam 13 ani. Aici am crescut, așa că să plec a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat vreodată. Dar simt că este momentul potrivit să fac acest pas și sunt entuziasmat de o nouă provocare. Voi fi mereu recunoscător pentru sprijinul incredibil din partea familiei Mercedes, în special lui Toto pentru prietenia lui și felul în care a condus echipa și vreau să terminăm cu bine colaborarea. Sunt 100% angajat să livrez cea mai bună performanță posibilă în acest sezon și să transform acest ultim an cu «Săgețile Argintii» în unul de neuitat”.

 

Valoarea companiei Ferrari a explodat după știrea că Hamilton (39 de ani) urmează să piloteze pentru Scuderia începând din 2025. Listată la bursa din New York, valoarea totală a companiei (capitalizarea de piață) a crescut pe parcursul zilei de astăzi cu 7 miliarde de dolari, odată cu vestea trecerii lui Lewis Hamilton la Scuderia Ferrari. Prețul unei acțiuni Ferrari la finalul zilei de miercuri era de 346.78 dolari. Pe parcursul zilei de astăzi, acesta a atins 384 de dolari, un maxim istoric, iar la ora redactării articolului se situează la 383.04 dolari, o creștere de 10,7% față de ziua precedentă.

 

În urma anunţului că Hamilton se va alătura echipei Ferrari începând cu sezonul 2025, Carlos Sainz (29 de ani) şi-a clarificat viitorul cu echipa italiană. Deloc surprinzător, pilotul spaniol va părăsi Scuderia pentru a-i face loc britanicului. Sainz s-a alăturat echipei Ferrari în 2021 de la McLaren şi a câştigat două Mari Premii pentru Scuderia: Silverstone în 2022 şi GP-ul din Singapore în 2023.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Antonelli, posibilul urmaș al lui Lewis Hamilton în Formula 1

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with