Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DECLARAȚIE DE INTENȚIE

Ligia Deca: Ar trebui ca relevanța examenelor naționale, Evaluare Națională și Bacalaureat, să fie redusă

Ligia Deca: Ar trebui ca relevanța examenelor naționale, Evaluare Națională și Bacalaureat, să fie redusă
Ligia Deca, ministrul Educației, a spus, săptămâna trecută, în județul Mureș, că „obiectivul nostru” vizează ca relevanța examenelor naționale, Evaluare Națională și Bacalureat, „să fie redusă”.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Aceasta a spus că vor fi luate „în considerare și evaluările pe parcurs. Asta nu reușim decât dacă obiectivăm și evaluarea la clasă.” Declarația de intenție a Ligiei Deca vine la 1 an și jumătate de când a preluat funcția de ministru al Educației și la 9 luni după ce președintele Klaus Iohannis i-a promulgat noile legi ale învățământului.

 

 

Cele două legi ale educației Deca-Iohannis au fost realizate pe baza proiectului prezidențial „România educată”, potrivit descrierii oficiale de pe site-ul Ministerului, au fost inițiate de Ministerul Educației condus de Ligia Deca, au fost aprobate și sunt în curs de implementare de către același ministru. Anterior preluării funcției de ministru, Ligia Deca a fost 8 ani consilier al președintelui Klaus Iohannis, coordonatoare a proiectului România educată.

 

 

Deca susține că „ar trebui să fie ca relevanța acestor examene de finalizare de ciclu, Evaluare Națională și Bacalureat, să fie redusă”, în contextul în care propria lege a învățământului preuniversitar dublează examenul de la finalul clasei a VIII-a, introducând pe lângă Evaluarea Națională și un examen de admitere la liceele și colegiile cu concurență mare.

 

 

Amintim că Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a criticat modul în care sunt evaluaţi elevii la finalul învățământului preuniversitar și a solicitat desfiinţarea examenului de Bacalaureat. O presiune similară pe anularea examenelor de Bacalaureat a apărut la finalul primului an școlar afectat de pandemie, însă ministrul de atunci, Monica Anisie, a respins presiunile și examenele au fost menținute.

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with