Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DATE DE LA MINISTER

Ligia Deca: Trebuie să ajungem la cel puțin un consilier școlar la 500 de elevi

Ligia Deca: Trebuie să ajungem la cel puțin un consilier școlar la 500 de elevi
Ministerul va solicita Guvernului suplimentarea numărului de posturi în învățământ, pentru a se ajunge la cel puțin un consilier școlar la 500 de elevi, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. la conferința CONAF, de pe 9 mai, în contextul în care în anul școlar 2023-2024, unui consilier școlar îi revin 800 de elevi.

 

 

Edupedu.ro a scris că numărul consilierilor școlari a ajuns 3.354, față de 2.288 în anul școlar 2022-2023, potrivit datelor ministerului. Deși este o creștere cu 1066 de posturi, numărul consilierilor școlari este aproape de cel din iulie 2022, când erau 3.138 de consilieri. „Violența școlară mai are și cauze mai profunde, care țin de sănătatea mintală, de echilibrul psihologic al copiilor, de alte probleme pe care le au în școală, în viața personală, unele chiar medicale. Aici avem nevoie de mai mult personal, de sprijin în școli, mai mulți consilieri”, a susținut Ligia Deca.

În același timp, „vor exista rapoarte de aplicare a procedurii privind violența în școlile din România, tocmai pentru a evita acel fenomen păgubos de a ascunde lucrurile care nu ni se par atât de grave”, a adăugat Ligia Deca.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Numărul absolvenţilor de facultate creşte mai mult ­decât numărul joburilor care necesită studii superioare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns