Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

OBICEIURI ALIMENTARE NESĂNĂTOASE

Lipsa educației alimentare duce la probleme de sănătate

Lipsa educației alimentare duce la probleme de sănătate
Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 813 respondenți, bărbați și femei, cu vârste între 18 și 65 de ani, din mediul urban și rural
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Un studiu realizat de CIPRA, o asociație română dedicată educației alimentare sănătoase, a subliniat obiceiurile zilnice de consum care au un impact semnificativ asupra calității vieții. Conform cercetării, românii nu sunt foarte bine informați și nu acordă suficientă atenție alimentației, activității fizice, somnului, echilibrului între viața personală și profesională și moderației în privința răsfățului.

 

 

În ceea ce privește alimentația, studiul arată că 4 din 10 români nu consumă micul dejun, iar doar 3 din 10 obisnuiesc să bea 2 litri de apă pe zi. De asemenea, 46% dintre respondenți se confruntă cu lipsa de energie, probleme digestive sau irascibilitate din cauza unei alimentații incorecte.

 

 

 

Deși majoritatea celor intervievați (4 din 10) consideră că au o dietă echilibrată, aceștia își doresc să aibă mai multe cunoștințe despre alimentația sănătoasă. Aceste dorințe sunt susținute de problemele cu care se confruntă din cauza alegerilor alimentare nesănătoase: 52% dintre aceștia nu au suficientă energie, 49% sunt nervoși și irascibili, 45% au probleme digestive, iar 41% se plâng de dureri de stomac.

 

 

În ceea ce privește micul dejun, doar 6 din 10 români consumă această masă importantă, iar lipsa sa crește riscul de excese alimentare și alegeri culinare nesănătoase în a doua parte a zilei. De asemenea, 2 din 10 români sar peste cină.

 

 

O alimentație sănătoasă presupune alegerea alimentelor potrivite, în combinații delicioase, pentru a face din acest proces un obicei plăcut. Pentru cei care iubesc să înceapă diminețile cu un mic dejun sănătos, smoothie-urile sunt o opțiune ideală. Acestea pot fi preparate cu fructe și legume, având un echilibru între ingrediente gustoase și substanțe nutritive esențiale, precum proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Este recomandat să se evite zahărul adăugat și sucurile de fructe în exces, iar pentru un gust mai dulce, se pot folosi miere sau indulcitori naturali.

 

 

De asemenea, studiul CIPRA subliniază că doar 3 din 10 români consumă cel puțin 2 litri de apă pe zi, cantitatea recomandată entru menținerea unei stări bune de sănătate. 4 din 10 români beau între 1 și 2 litri, iar 2 din 10 consumă aproximativ 1 litru. Un consum insuficient de apă poate duce la diverse probleme de sănătate, iar pentru prevenirea acestora, este important să înțelegem riscurile aduse de obiceiurile noastre zilnice.

 

 

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 813 respondenți, bărbați și femei, cu vârste între 18 și 65 de ani, din mediul urban și rural, utilizatori de internet, utilizând metodologia CAWI (Chestionare autoaplicate online).

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns