Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

MODIFICĂRI PRIVIND LISTA CONCEDIILOR MEDICALE

Lista afecțiunilor pentru care se acordă 7 zile direct și procedura de acordare în două etape

Lista afecțiunilor pentru care se acordă 7 zile direct și procedura de acordare în două etape
Pentru afecțiunile care nu se află pe această listă, medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru maximum 7 zile calendaristice, împărțite în două etape
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

Conform unui nou Ordin comun al ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, publicat recent în Monitorul Oficial, medicii de familie pot acorda un certificat de concediu medical pentru o serie de afecțiuni pentru o perioadă de 7 zile calendaristice într-un singur episod de boală. După expirarea celor 7 zile, în cazul acestor afecțiuni, concediul medical poate fi prelungit doar de către medicul specialist.

 

Pentru celelalte afecțiuni, concediul medical de 7 zile este acordat în două etape: 4 zile și ulterior 3 zile.

 

Lista afecțiunilor pentru care medicul de familie poate acorda direct 7 zile de concediu medical este definită în mod specific și include bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care concediul medical este acordat din start. Aceste boli includ, printre altele, amibiaza (dizenterie amibiană), difteria, hepatita virală acută, infecția HIV, malarie, scarlatina, sifilisul, tetanosul, tuberculoza și COVID-19.

 

Pentru afecțiunile care nu se află pe această listă, medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru maximum 7 zile calendaristice, împărțite în două etape: un certificat pentru maximum 4 zile calendaristice și, dacă este necesar, încă un certificat pentru 3 zile calendaristice. Dacă pacientul necesită în continuare concediu medical după cele 7 zile, acesta poate fi acordat numai de către medicul specialist.

 

CITEȘTE ȘI: Medicii de familie fac apel la părinţi să-şi vaccineze copiii

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with