Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FONDURILE ALOCATE TINERILOR FERMIERI

Lista fermierilor care primesc între 40.000 și 70.000 euro pe fermă

Lista fermierilor care primesc între 40.000 și 70.000 euro pe fermă
După finalizarea tuturor etapelor procedurale de notificare a solicitanților și verificări administrative, proiectele depuse de tinerii fermieri vor intra în etapa de contractare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Un sprijin financiar este acordat tinerilor fermieri care au proiecte europene eligibile, dar care nu au primit finanțare. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că a trimis notificări către 484 de tineri fermieri pentru a primi finanțare prin submăsura 6.1, intitulată „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

 

 

Prin intermediul unui comunicat de presă emis astăzi, luni, 10 iunie, AFIR a informat că a emis notificări către tinerii fermieri care au avut proiecte europene eligibile, dar care nu au primit finanțare pentru submăsura 6.1. Această posibilitate de finanțare a devenit disponibilă după ce Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat suplimentarea bugetului.

 

Tinerii fermieri cu proiecte neeligibile au primit o alocare suplimentară

 

 

AFIR a precizat că, datorită suplimentării fondurilor cu 20,84 milioane de euro pentru submăsura 6.1, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014–2020 (PNDR 2020), și publicării Rapoartelor de selecție suplimentare pe pagina sa web, a început procedura de notificare pentru contractarea proiectelor eligibile fără finanțare și rămase în așteptare.

 

Conform rapoartelor de selecție suplimentare pentru sesiunea din 2021, 484 de tineri fermieri vor primi finanțare, dintre care 394 sunt din zona non-montană, cu o valoare publică a proiectelor depuse de 16,72 milioane de euro. De asemenea, alți 90 de tineri din zona montană vor primi fonduri în valoare de 4,11 milioane de euro pentru a-și înființa fermele.

 

 

Condiții minime de eligibilitate pentru proiectele selectate de AFIR

 

 

AFIR a subliniat că proiectele selectate vor fi finanțate sub rezerva îndeplinirii unor condiții minime de eligibilitate. Astfel, în vederea contractării, solicitanții trebuie să fie înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului și la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu forma de organizare prin care au solicitat sprijinul, să îndeplinească dimensiunea minimă eligibilă și pragul minim exprimat în SO (dimensiunea fermei), conform sprijinului aprobat în raportul de selecție din 2021.

 

 

O altă condiție este ca solicitantul să nu fie selectat pentru finanțare prin alte submăsuri sau intervenții din PNDR 2020, Tranziție 2021-2022 și PS 2027, în special prin intervenția DR-30 din actuala programare și prin linii de finanțare similare submăsurii 6.1 din cadrul Grupurilor de Acțiune Locală.

 

 

AFIR a reamintit că sprijinul acordat prin submăsura 6.1 este nerambursabil în proporție de 100%, iar valoarea finanțării variază între 40.000 și 70.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației și de tipul investiției propuse. Sprijinul se acordă în două tranșe, în baza unui plan de afaceri.

 

 

După finalizarea tuturor etapelor procedurale de notificare a solicitanților și verificări administrative, proiectele depuse de tinerii fermieri vor intra în etapa de contractare.

 

CITEȘTE ȘIAFIR a făcut plăţi de peste 18 milioane de euro către beneficiari ai fondurilor europene

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Dragobete la grădinița Guliver din Satu Mare

EVENIMENT CARITABIL

Dragobetele sărbătorit la grădinița Guliver din Satu Mare

La grădinița Guliver, Dragobetele a fost sărbătorit printr-o manifestare artistică, unde copiii și cadrele didactice au prezentat cântece și poezii dedicate iubirii, cu scopul adițional de a strânge fonduri pentru achiziția de costume populare, beneficiind de sprijinul comunității prin vânzarea de mărțișoare confecționate de părinți și elevi.