Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Lucian Blaga, comemorat la Sibiu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La implinirea a 51 de ani de la moartea filosofului Lucian Blaga, actorii Teatrului National “Radu Stanca” din Sibiu propun o serie de recitaluri de poezie ce incep astazi si vor continua pana miercuri.

In cursul acestei dimineti, la ora 11.00, incepe la Sibiu seria de recitaluri dedicate filosofului Lucian Blaga, la 51 de ani de la moartea lui. Lucian Blaga s-a nascut pe data de 9 mai 1895 in satul Lancram de langa Sebes si a s-a stins din viata in 6 mai 1961 la Cluj Napoca.

Recitalurile actorilor de la Nationalul sibian au devenit o traditie si isi propun sa contribuie la promovarea valorilor culturale romanesti. In aceasta dimineata, la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Lerida Buchholtzer va recita poezii precum “Dati-mi un trup voi muntilor”, “Somn”, “Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”, “Veac”, “Ion se sfasie-n pustie”, “Biblica”, iar actorii Laura Ilea si Liviu Vlad vor sustine un recital intitulat “Cerul tot s-a coborat in mine”.

Recitalurile de poezie vor continua marti, la ora 12:30, printr-un moment sustinut de Cristina Flutur si Viorel Rata la caminul pentru batrani din strada George Cosbuc. Tot in aceeasi zi, dar de la ora 18:00, actritele Ioana Blaga Frunzescu si Gabriela Neagu vor prezenta un recital la Biblioteca Judeteana ASTRA. Seria recitalurilor in memoriam Lucian Blaga va fi incheiata miercuri, de la ora 13:00, la Muzeul Franz Binder, printr-un recital sustinut de Lerida Buchholtzer.

Accesul publicului la aceste evenimente se face gratuit in limita locurilor disponibile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns