Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După alegerile locale câştigate net de USL, aceeaşi grupare se profila ca indiscutabil câştigător al alegerilor legislative. Analişti politici importanţi se întrebau ce s-ar mai putea întâmpla ca USL să nu câştige legislativele din decembrie, un cutremur devastator, un război, o altă calamitate?

Nu a fost nevoie de nicio calamitate de proporţii, au fost pe rând Referendumul şi iată, acum, privatizarea Oltchimului. Referendumul cu toate stângăciile lui, cu paşii aceia nervoşi ce au călcat în picioare Curtea Constituţională, Avocatul Poporului, preşedinţii celor două camere, urnele de vot fraudându-le au ştirbit în mod substanţial opţiunile electoratului cu ecouri vădite în sondajele de opinie.

Şi acum Oltchimul. Pentru mulţi dintre observatorii vieţii poltice ca şi pentru analiştii politici, această privatizare este o mascaradă, o prelungită emisiune OTV. Şi într-adevăr, privatizarea pare a fi o emisiune, care, bine regizată a făcut audienţă maximă. O emisiune ce este departe de a fi la final, pentru că azi, luni se va semna contractul iar în următoarele 10 zile se vor depune banii. Dacă se vor depune sau nu aceşti bani, faptul în sine va genera o altă perioadă de suspans captând interesul public.

Apariţia lui Dan Diaconescu pe platoul privatizării Oltchim nu este chiar atât de neaşteptată. El a dovedit în nenumărate rânduri, prin postul său de televiziune că are o uriaşă capacitate de persuasiune, că are în acelaşi timp şi capacitatea de a capta interesul şi mobiliza energiile.

Vedeţi rezultatele obţinute de formaţiunea sa la alegerile locale. Pentru un partid înfiripat în jurul unui canal mai modest de televiziune sunt rezultate notabile gândindu-ne că este la prima întrecere electorală. Sunt notabile şi pentru un tânăr fără o biografie remarcabilă din punct de vedere politic, un biet „ţăran din Caracal” cum se autodefineşte el.

Suntem convinşi că în aceste momente cele două grupări politice, una de stânga şi cealaltă de dreapta sunt buimăcite. Proprietarul unui post de televiziune neluat în seamă de lumea bună, de lumea cu o brumă de educaţie, detractat de politicienii de pe întregul eşichier politic, este în pragul unei interesante cariere politice ce le poate sustrage un număr neştiut încă de voturi. Unii analişti apreciază că partidul său va avea parte de 15 la sută din electorat, alţii 20 la sută. În final, s-ar putea să se constate un număr mai mare şi o proporţie cu totul neaşteptată de locuri în Parlament câştigate de acest PP.

Dacă va izbuti cu adevărat să privatizeze Oltchimul, să plătească banii ceruţi nimeni nu îi va mai sta în cale la urnele de vot. Dacă nu, şi Dan Diaconescu va înregistra un răsunător eşec, va da vina pe ciocoii care au furat încă o dată poporul. Rezultatul în alegeri va fi mai modest, dar oricum peste aşteptările consemnate în urmă cu o lună.

Cea mai mare frustrare o va resimţi USL, pentru că Partidul Poporului va ciupi din electoratul de stânga. De unde până mai ieri USL se considera pe drept cuvânt câştigor la pas al alegerilor legislative, Alianţa dreptei nefiind competitivă, acum se trezeşte pe cap cu „salvatorul naţiunii”, lacom de sufragii. Pe agenda politică USL apare o nouă şi importantă temă de lucru, combaterea lui Dan Diaconescu. Şi indiferent ce va face, o bună parte din voturi vor fi contabilizate de Partidul Poporului, un partid fără ideologie, dar un neostenit luptător împotriva ciocoilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei

Sa n-ai mila de adversar

Asculta acest articol Ca sa ramai la putere trebuie sa n-ai scrupule, sa n-ai mila de adversar, sa-l lovesti cu