Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mai ajung 103.200 de doze de vaccin Astra Zeneca în România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
vaccin AstraZeneca

103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în data de 11 martie la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 27.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 11.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 16.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 10.900 doze.

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns