Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mai sunt 6 zile pentru a solicita subventia pe suprafata

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Depunerea cererilor pentru plata unica pe suprafata se face in perioada 1 martie – 15 mai. Cine depune cererile in perioada 16 mai – 11 iunie primeste penalizari din suma cuvenită de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere”.

Prima transă de bani pentru cererile depuse in acest an se va plati in perioada 16 octombrie – 1 decembrie, iar restul din februarie 2013. Dupa depunerea cererilor, APIA va realizeaza un control administrativ in sistemul informatic.

In prima faza, se verifica neconformitatile, apoi se merge la verificarea in teren. Dosarele din esantioanele de control sunt stabilite la Bucuresti. In cazul unor neconcordanţe in declaratii, exista diverse tipuri de sanctiuni.

Daca erorile sunt pana la 3%, acest procent se taie din suma cuvenita, daca marja este de 3% – 20%, penalizarea se dubleaza. In cazul in care declaratiile eronate ating 20% – 50%, se anuleaza intreaga schema de finantare pentru anul in curs.

Pentru greselile mai mari de 50% se ajunge la sanctiunea multianuala, suma care ar fi putut fi primita se recupereaza din sumele cuvenite in urmatorii trei ani de sprijin financiar al solicitantului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns