Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maine incepe Gala STAR de la Bacau

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Intre 5 si 10 aprilie, la Bacau se va desfasura cea de-a saptea editie a Galei STAR, singurul festival de one-man show din Romania. Raluca Mara si Stelian Rosian, actori ai Teatrului de Nord, evolueaza sambata, respectiv duminica.

Timp de sase zile, la Teatrul Municipal Bacovia din Bacau va avea loc un festival-concurs cu participare internationala, la care vor fi prezente nume importante din lumea teatrului romanesc.

Saisprezece actori din Romania, Japonia, Bulgaria si Republica Moldova isi vor disputa premiile puse in joc, in fata unui juriu format din Irina Petrescu, Tino Geirun si Catrinel Dumitrescu.

In opinia lui Dan-Marius Zarafescu, unul dintre initiatorii evenimentului, alaturi de teatrologul Carmen Stanciu, Gala STAR “si-a definit coerent, profesionist si programatic strategia de dezvoltare si obiectivele” inca de la prima editie, iar editia din 2012 nu face decat sa continue ce si-a propus inca din anul 2006: “a identifica acei artisti capabili de curaj si de forta in a rosti un text dramatic singuri pe scena, gandit special pentru un astfel de rol”.

Structurat pe doua niveluri, festivalul propune recitaluri in concurs, urmate in fiecare seara de recitaluri extraordinare, in afara competitiei, sustinute de artisti importanti.

“Vocea umana”, cu Oana Pellea, in regia Sandei Manu, productie a Teatrului Metropolis, rol pentru care actrita a fost nominalizata la categoria Cea mai buna interpretare feminina la editia din acest an a premiilor Uniunii Teatrale din Romania, si recitalul extraordinar “Vorbe, vorbe, vorbe…”, sustinut de Ion Caramitru, se numara printre momentele cele mai importante ale editiei din acest an.

In program se regasesc, de asemenea, spectacole precum “Mostenitoarea”, cu Mihaela Teleoaca, “Puslamaua de la etajul 13”, cu Anca Sigartau, “La Collona infinita”, cu Tazio Torrini (Italia), si “Femeile lui Picasso”, cu Yumiko Tsuji (Japonia).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns