Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pulpe de pui cu dovleac și smântână

Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână
Această rețetă combină pieptul sau pulpele de pui suculente cu dulceața dovleacului copt, îmbogățită cu smântână cremoasă și aromatizată cu mărar proaspăt. Este un fel de mâncare perfect pentru zilele răcoroase de toamnă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână
Piept sau pulpe de pui cu dovleac și smântână

 

 

Dovleacul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mare, sau se taie fâşii subţiri. Se sărează uşor şi se lasă aşa puţin, apoi se stoarce bine. Se pune la fiert împreună cu mărarul tocat mărunt, sau în legătură, aşa cum este, în apă cât să acopere şi se fierbe circa 5 minute de la primul clocot. Din făină şi ulei se prepară un rântaş de cultare uşor aurie, fără boia, care se adaugă la dovleceii în fierbere. Se adaugă şi smântâna, se mai condimentează după gust şi se mai lasă puţin la fiert. Se serveşte cu carnea prăjită fie în ulei, fie la grătar, condimentată în prealabil cu sare şi piper.

 

 

Ingrediente:
4 bucăți de pulpe sau piept de pui
1 dovleac copt, aproximativ 1 kg
1 legătură de mărar verde
200 g smântână
2 linguri făină
Ulei pentru prăjit
Sare după gust
Condimente pentru bază de mâncăruri (de exemplu, delicat de casă)

 

 

Mod de Preparare:
Pregătirea Dovleacului: Curățați dovleacul, spălați-l și radeți-l pe răzătoarea mare sau tăiați-l în fâșii subțiri. Sărați ușor dovleacul și lăsați-l deoparte pentru câteva minute, apoi stoarceți-l bine pentru a elimina excesul de apă.

 

Gătirea Dovleacului: Într-o oală, puneți dovleacul și mărarul tocat mărunt (sau întreaga legătură, după preferință) în apă suficientă pentru a acoperi ingredientele. Lăsați să fiarbă pentru aproximativ 5 minute după primul clocot.

 

Prepararea Rântașului: Într-o tigaie separată, pregătiți un rântaș din făină și ulei, amestecând continuu până capătă o culoare ușor aurie. Adăugați acest rântaș la amestecul de dovleac aflat în fierbere.
Finalizarea Dovleacului: Adăugați smântâna la dovleac, condimentați după gust și lăsați să fiarbă încă puțin. Ajustați condimentele, dacă este necesar.

 

Pregătirea Cărnii: Condimentați carnea de pui cu sare și piper. Prăjiți carnea în ulei sau pe grătar până devine bine făcută și aurie.

 

Servirea: Serviți carnea de pui fierbinte, alături de dovleacul cremos și aromatizat. Acest fel de mâncare se bucură de o combinație de texturi și arome care va satisface orice poftă.

 

 

Citește și:

 

Şniţel vienez cu caşcaval

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.