Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mâncare de fasole crudă boabe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de fasole crudă boabe, 150 g de smântână (poate fi și smântână vegetală, sau se poate înlocui cu pastă de tomate), circa 5-6 linguri de ulei, 3 linguri de făină, sare, piper, boia de ardei dulce, 2 căței de usturoi (nu în mod obligatoriu).

Mod de preparare:

Fasolea crudă se spală bine, se fierbe în apă cu sare, apoi se strecoară, dar zeama nu se aruncă. Făina se rumenește ușor în ulei, se adaugă o linguriță de boia, apoi și fasolea fiartă. Se adaugă câte puțin și din zeama în care s-a fiert fasolea, până când se formează o zeamă păstoasă, se adaugă condimentele, precum și smântâna bătută bine în prealabil, adăugând și 2-3 linguri de zeamă fierbinte. Mâncarea se mai lasă pe foc până când începe din nou să fiarbă. Usturoiul pisat, dacă se folosește, se adaugă fie în rântaș, când începe să capete o culoare aurie, fie, dacă doriți să se păstreze gustul proaspăt de usturoi, după ce se ia mâncarea de pe foc. Se servește ca mâncare de sine stătătoare sau garnitură la cărnuri afumate și prăjite, cârnați prăjiți sau cu ochiuri de ouă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Chifteluțe de soia

Chiftelele, originare din vechile rețete romane, sunt populare în întreaga lume, fiecare cultură adaptându-le cu ingrediente locale și servindu-le în diverse moduri, de la versiunile scandinave cu sos de smântână până la cele turcești condimentate.

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.