Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ador rețeta! Din atât de multe motive o ador: îmi place fasolea roșie, e o rețetă rapidă la multicooker, e o rețetă sățioasă, ador gustul ei dulceag, merge mâncată fără pâine, e dulce, dar e și iute. E numa’ bună de încercat!

 

Ingrediente:

– 500 g de fasole boabe,

– 4-5 linguri de ulei,

– 3 linguri de faina,

– o lingurita de chili macinat,

– 3-4 frunze de foi de dafin,

– o crenguta de cimbru,

– sare, piper, boia de ardei, baza pentru mancaruri, dupa gust.

Mod de preparare:

Fasolea, cu frunzele de dafin, se fierbe in apa usor sarata si se strecoara, dar zeama nu se arunca. Intr-un vas mai incapator se prepara un rantas, la care, la final se adauga lingurita de chili, apoi si fasolea fiarta, crenguta de cimbru, condimentele, se amesteca si se stinge cu zeama in care a fost fiarta fasolea. Se mai pot adauga si 2-3 linguri de smantana, dar nu in mod obligatoriu. Se mai fierbe putin, apoi se serveste calda, fie ca mancare de sine statatoare, fie ca garnitura la carnuri prajite.

 

Fasolea roșie este o sursă excelentă de proteine, carbohidrați și fibre. Poate fi folosită și în salate, sau ca garnitură de sine stătătoare. Sper că v-am convins să încercați rețeta!

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.