Image 1
Image 2

MOTORSPORT

Mani Gyenes a plecat în Arabia Saudită pentru cel mai dur Dakar

În 1 ianuarie 2024, la ora 4:30 AM, sătmăreanul Emanuel Gyenes a mers la Paris, de unde a zburat spre Arabia Saudită, pentru cea de 46-a ediție a Raliului Dakar.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aceasta se anunță a fi cea mai dura ediție saudită a Raliului Dakar. Vom dormi în cort timp de 19 nopti”, anunță pilotul de la Autonet Motorcycle Team.

 

Mani Gyenes este pregătit pentru cea de-a 14-a sa aventură în Raliul Dakar, urmând să participe în cea de-a 46-a ediție a acestei competiții epice de motorsport, în calitate de Legendă Dakar, distincție obținută în anul 2020.

 

Cea mai dificilă competiție rally-raid din lume, Dakar 2024, se va desfășura între 5 și 19 ianuarie. Aceasta va fi a cincea oară când Arabia Saudită găzduiește evenimentul, iar concurenții vor avea de parcurs aproape 5,000 de kilometri în cele 12 etape de concurs. Traseul va începe în Al Ula, un oraș cu o istorie de peste o mie de ani, și se va încheia în Yanbu, pe țărmul Mării Roșii. Mani Gyenes va aborda a șasea participare în categoria Original by Motul, utilizând o motocicletă nouă, același model KTM 450 Rally Replica ca și în anul precedent.

 

Mani Gyenes își propune să termine în top 30 la general și pe podium la categoria Original by Motul. Totalul participanților la clasa moto a fost limitat, astfel că în anul 2024 vor fi 137 de piloți. Revenirea acasă a lui Gyenes este programată pentru 22 ianuarie 2024.

 

CITEȘTE ȘI: Zeci de persoane salvate din munți

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with