Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Update: 1600 de sătmăreni s-au vaccinat în cele 3 zile de Maraton

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol
Personal vaccinare Maraton

 

UPDATE: Maratonul Vaccinării din parcarea mall-ului de pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare a fost un succes. Este remarca făcută de prefectul Altfatter Tamas, care duminică seara, la închiderea maratonului, a făcut câteva declarații de presă, în fața corturilor din parcare. Alături de el au fost subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud, directoarea DSP – Macrina Mihai, dar și personalul care a deservit cele patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de Pfizer (foto pe pagina 3).

“Mulțumesc tuturor celor implicați, personalului medical și voluntarilor de la Crucea Roșie. Am sperat să putem vaccina 1000 de persoane, dar numărul a fost depășit cu mult. În total, în cele trei zile de Maraton s-au vaccinat aproximativ 1600 de persoane. Ritmul a fost rapid. Duminică s-a vaccinat o persoană la fiecare 50 de secunde. Acțiunea va fi reluată și în week-endul următor, cu același și orar: vineri de la 14.00 la 20.00, sâmbătă și duminică, de la 10.00 la 20.00”, a declarat prefectul.

 

Vaccinare Maraton SM

Update: Duminică, la ora 12.00, aproximativ 100 de sătmăreni aşteptau la coadă pentru vaccinare (foto de sus). Potrivit prefectului Altfatter Tamas, ritmul de vaccinare este unul extrem de alert, câte două persoane pe minut!

 

Update: Sâmbătă, 8 mai, 582 de sătmăreni au ales să se vaccineze la centrul amenajat în parcarea mall-ului de pe Drumul Careiului.

 

Vineri, 7 mai 2021, a debutat Maratonul Vaccinării la Satu Mare, în parcarea mall-ului de pe Drumul Careiului. Potrivit oamenilor de pază, încă de la primele ore ale dimineţii sătmărenii s-au interesat dacă deja se pot vaccina. Maratonul a început la ora 14.00 şi potrivit prefectului judeţului Satu Mare, Altfatter Tamas, până în jurul orei 16:00 peste 120 de persoane au primit prima doză de vaccin produs de Pfizer. Cu toate că vremea a fost neprietenoasă fiind frig şi ploaie, sătmărenii s-au pus la rând pentru a fi vaccinaţi.

Cei pe care i-am intervievat ne-au spus că se vaccinează pentru că nu mai doresc să trăiască cu restricţii. Se vaccinează pentru a atinge acel procent de 70% care să ne permită tuturor revenirea la normalitate. Această dorinţă a reieşit din prezenţa destul de mare, aşa cum am mai precizat, pe ploaie şi pe frig, a zecilor de sătmăreni.

În jurul orei 16.00 aproximativ 80 de persoane, de toate vârstele, s-au ascuns de ploaie sub rampa de acces în parcarea de sus a mall-ului şi au aşteptat preţ de aproximativ 20 de minute pentru a fi imunizaţi.

Până la ora 20, vineri s-au vaccinat 306 sătmăreni.

Vaccinare coada 8 mai

Ciornă automată

2 comentarii

 1. Doresc doar să felicit toate cadrele medicale care au lucrat in aceste 3 zile.
  Am fost azi să mă vaccinez și,am doar cuvinte de laudă pentru organizare.
  Totul a mers repede,bine planificat,prompt și profesionist.
  Asistente,medici fi.amabili,dispuși să explice,să ajute.
  Sănătate și succes tuturor.
  Mulțumesc.

Lasă un răspuns