Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

VACCINURI

Marea Britanie refuză să semneze tratatul global privind vaccinurile

Marea Britanie refuză să semneze tratatul global privind vaccinurile
Marea Britanie refuză să semneze acordul Organizației Mondiale a Sănătății privind pandemia, deoarece țara spune că ar trebui să renunțe la o cincime din vaccinurile sale, a relatat Telegraph, preluat de Agerpres.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Marea Britanie va fi pentru un acord global obligatoriu din punct de vedere juridic doar dacă există un angajament ca vaccinurile produse în Marea Britanie să fie folosite pentru ceea ce țara consideră a fi propriul său interes național, a precizat Telegraph, citat de Agenția Reuters.

 

 

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială al Marii Britanii și OMS nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru comentarii. Noul pact și o serie de actualizări ale regulilor existente pentru a face față pandemiilor din partea OMS sunt menite să consolideze apărarea lumii împotriva noilor agenți patogeni, după ce pandemia COVID-19 a ucis milioane de oameni.

 

 

Unul dintre principalele puncte de dezacord între țările bogate și statele în curs de dezvoltare este problema controversată a împărțirii echitabile a medicamentelor și a vaccinurilor. Țările au avutg programat să finalizeze negocierile privind acordul la 10 mai, în vederea adoptării acestuia în cadrul reuniunii anuale a OMS de la sfârșitul acestei luni.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with