Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marga: Basescu mi-a reprosat analogia cu Mussolini

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Noul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, luni seara, ca, la ceremonia depunerii juramantului, presedintele Traian Basescu i-a reprosat analogia sa cu Mussolini, Marga precizand ca au stabilit sa lamureasca lucrurile.

Potrivit Mediafax, Marga a mentionat, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca a facut la un moment dat o analogie intre masurile luate in Romania si cele luate de Mussolini, iar la audierea in comisiile parlamentare un parlamentar l-a intrebat cum va colabora cu presedintele Basescu. Marga a mentionat ca i-a raspuns acelui parlamentar ca va colabora cu seful statului asa cum pot colabora “doua persoane mature, care inteleg lucrurile”.

Intrebat de catre moderator ce i-a reprosat presedintele luni seara, la Cotroceni, Andrei Marga a spus: “El a fost informat ca eu am spus ca in fruntea Romaniei este Mussolini. Eu am spus: «Nici vorba, eu nu am spus aceasta. Am spus ca sunt niste analogii. Doi, daca acceptati, veti fi informat exact, puteti lua banda de acolo si ne edificam». Şi el dupa aceea a venit la mine si a spus ca vrea sa lamurim lucrurile. I-am spus ca, fara nicio problema, le lamurim, fara resturi”.

 Andrei Marga a mai precizat ca presedintele Basescu si-a exprimat dorinta de a participa la preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Externe si ca l-a invitat pe seful statului la ceremonia de la MAE.

Presedintele Traian Basescu a refuzat initial, luni seara, sa dea mana cu Andrei Marga dupa ce acesta a depus juramantul ca ministru de Externe, strangandu-i totusi mana acestuia dupa ce a parut ca-i adreseaza reprosuri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns