Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

Măsuri pentru combaterea violenței școlare în Satu Mare

Măsuri Strategice pentru Combaterea Violenței Școlare în Satu Mare: Întâlnire de Lucru pentru Anul Școlar 2024-2025
Prefectul Ioan Tibil a convocat astăzi o ședință de lucru pentru a coordona implementarea Planului Județean de Combatere a Violenței Școlare pentru anul școlar 2024-2025.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prefectul Ioan Tibil a convocat astăzi o ședință de lucru pentru a coordona implementarea Planului Județean de Combatere a Violenței Școlare pentru anul școlar 2024-2025. La întâlnire au participat reprezentanți ai instituțiilor partenere implicate în acest demers, inclusiv Instituția Prefectului – Județul Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean „General de brigadă Ioniță Borșan”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al Județului Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare și Direcția de Sănătate Publică Satu Mare.

În cadrul întâlnirii, participanții au făcut o radiografie detaliată a situației existente la nivelul județului în ceea ce privește asigurarea ordinii și siguranței publice în apropierea unităților de învățământ. De asemenea, s-au discutat avizele și acordurile necesare în domeniul sănătății publice și siguranței la incendii.

Unul dintre punctele esențiale ale întâlnirii a fost sublinierea importanței prevenției în privința consumului de substanțe interzise și a violenței școlare. Participanții au accentuat necesitatea instruirii personalului din școli și a părinților în identificarea elevilor care ar putea avea probleme.

Pentru anul școlar 2024-2025, au fost stabilite direcții și modalități de acțiune, inclusiv organizarea de întâlniri directe între personalul specializat și părinți, în cadrul unor ședințe tematice pentru fiecare clasă. Aceste întâlniri vor avea rolul de a facilita comunicarea și colaborarea între școli și familii, având scopul de a identifica și aborda proactiv problemele legate de violența școlară și consumul de droguri.

În încheierea ședinței, prefectul Ioan Tibil a solicitat o implicare totală din partea tuturor instituțiilor, în special a Inspectoratului de Poliție Județean, pentru asigurarea fluenței traficului și a siguranței în jurul unităților de învățământ, în prima zi a noului an școlar, care va avea loc luni, 9 septembrie 2024. Acest demers este esențial pentru a începe anul școlar într-un climat de securitate și ordine, în beneficiul elevilor și al întregii comunități.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns