Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

melcisori

Ingrediente necesare: 300 grame de făină, 140 grame de untură, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de rom, 200 grame de nucă, smântână câtă cuprinde aluatul pentru a avea o consistenţă potrivită, o linguriţă de bicarbonat de amoniu, câteva linguri de gem sau marmeladă, puţină sare.

Modul de preparare: din făină, untură şi smântână se frământă un aluat de consistenţă potrivită. Coca obţinută se împarte în 4 şi se întinde fiecare parte la grosime de maximum un centimetru. Apoi se taie în 16 pătrăţele. Bucăţile obţinute se umple cu nucă, după care se rulează şi se pun la copt.

Umplutura constă din 2 linguri de rom, 2 linguri de marmeladă/gem, 200 grame de nucă trecută prin maşină, la nevoie puţin zahăr.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.