Image 1
Image 2

BALUL DE FĂRȘANG

Membrii organizației de tineret german “Gemeinsam” au pregătit diverse jocuri de îndemânare

Vrăjitoarele șvăbești, Cruella de Vil și dalmațienii s-au numărat printre cei care au sărbătorit carnavalul (Balul de Fărșang) în sala Wendelin Fuhrmann a Casei Schwab din Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul are loc în fiecare an premergător intrării catolicilor în Postul Paștelui și marchează lăsatul secului pentru toate cultele creștine occidentale.

 

Petrecerea a început după-amiaza târziu, week-endul trecut, cu jocuri și concursuri distractive pentru copii. Membrii organizației de tineret german “Gemeinsam” au pregătit diverse jocuri de îndemânare, cum ar fi echilibristică cu cupe de confetti pe cap, un concurs de mâncat bezele de ciocolată, Simon spune, dansul cu baloane și un joc cu mumii. Spre seară, Josef Hölzli, președintele Forumului Regional al Transilvaniei de Nord, și Ingrid Steinbinder, vicepreședinte al DJS Gemeinsam, le-au urat celor peste 100 de invitați distracție plăcută.

 

Înainte de a începe petrecerea, cei prezenți s-au rugat împreună cu pater Pakot Géza, preotul comunității germane a bisericii Calvaria. Punctele de atracție ale serii au fost, fără îndoială, dansurile “Schrätele”, vrăjitoarele șvăbești și dalmațienii sosiți la eveniment împreună cu Cruella de Vil. Grupul de dansuri pentru copii și tineret “Gemeinsam” a prezentat dansul Schrätele.
Efectele de lumină colorate și costumele fantomatice, combinate cu muzica alternată, au făcut ca dansul să fie spectaculos. Dalmațienii și Cruella de Vil au fost reînviați de formația de dans “Gute Laune” și i-au făcut pe toți cei prezenți să râdă cu poftă de costumele și dansurile lor amuzante. Au fost multe costume de carnaval reușite.
Printre participanții la concursul de costume de carnaval s-au numărat stewardese, avocați cu tâlhari și polițiști, doctori, pictori, pliculețe de ceai și căpșuni vii, cavaleri și chiar și Micul Prinț. Nu a fost o sarcină ușoară pentru juriu să selecteze cele mai reușite trei costume pentru copii, respective pentru adulți. Pe parcursul serii a avut loc extragerea biletelor de tombolă, toată lumea a putut servi gogoși tradiționali de fărșang și a fost aleasă și “Regina Inimilor”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with