În general, dieta gravitează în jurul consumului de alimente disponibile în era Paleolitică, planul alimentar fiind cunoscut şi sub numele de dieta din epoca de piatră.
În urmă cu 10.000 de ani, înainte de dezvoltarea agriculturii moderne, oamenii consumau alimente pe care le vânau sau culegeau precum peşte, carne slabă, fructe, legume, nuci şi seminţe. Mai târziu, au apărut alimentele procesate, despre care se afirmă că reprezintă un risc de dezvoltare a anumitor afecţiuni ca boli de inimă, obezitate şi diabet.
Luni
Mic dejun: ouă şi legume la tigaie cu ulei de cocos şi un fruct
Prânz: salată cu piept de pui, ulei de măsline şi un pumn de nuci
Cină: burger (fără chiflă) prăjit în unt cu legume şi salsa
Marţi
Mic dejun: ouă cu bacon şi un fruct
Prânz: burger rămas din ziua anterioară
Cină: somon tras în unt cu legume
Miercuri
Mic dejun: carne de vită cu legume
Prânz: sandwich cu frunze de salată, vită şi legume proaspete
Cină: chifteluţe cu legume şi afine
Joi
Mic dejun: ouă şi un fruct
Prânz: resturi de la cină
Cină: carne de porc cu legume
Vineri
Mic dejun: ouă cu legume prăjite în ulei de cocos
Prânz: salată cu piept de pui şi ulei de măsline. Un pumn de nuci
Cină: friptură cu legume şi cartofi dulci
Sâmbătă
Mic dejun: bacon cu ouă şi un fruct
Prânz: resturile de friptură
Cină: somon la cuptor cu legume şi avocado
Duminică
Mic dejun: somonul din seara anterioară
Prânz: sandwich cu frunze de salată, carne şi legume proaspete
Cină: aripioare de pui cu legume şi salsa.
Fii primul care comentează