Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mihai Viorel Lungu, un campion la tenis de câmp

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

S-a clasat pe primul loc la “Trofeul Primăverii” din Timişoara

tenis2

Noul an i-a adus tânărului sportiv Mihai Viorel Lungu o serie de rezultate foarte bune la tenis de câmp. Legitimat la CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare, a participat în perioada 5-8 aprilie la “Trofeul Primăverii”, un turneu desfăşurat în Timişoara.

Mihai s-a comportat excelent şi s-a întors acasă cu trofeul probei de simplu, categoria 10 ani. Totodată, alături de partenerul său, Valentin Velcea, a terminat pe poziţia a doua la dublu. Revenind la simplu, sportivul antrenat de Răzvan Copil a bifat patru victorii. A fost favoritul numărul trei la câştigarea competiţiei, tocmai de aceea a beneficiat de un tur liber. În turul II a trecut cu 6-0, 6-0 de un sportiv din Arad, în sferturi s-a impus cu 6-1, 6-4 cu Lucian Codea (Cugir), iar în semifinale a trecut din nou cu 6-0, 6-0 de Patrik Neagoie (Vâlcea).

A urmat marea finală acolo unde sătmăreanul nostru a pierdut un prim set cu 1-6, însă a revenit şi s-a impus mai apoi cu 6-2, 6-2 câştigând trofeul pus în joc în faţa jucătorului Darius Pop din Timişoara. Aici menţionăm că cei doi s-au întâlnit până acum de patru ori la diferite turnee, iar sătmăreanul conduce la acest capitol cu 3 victorii.

Tânărul de 9 ani s-a întors recent acasă, ne-a vizitat la redacţie, astfel că am aflat şi care este idolul său în tenis. “Îmi place de Rafael Nadal. A început la 12 ani tenisul cu mâna stângă, el fiind dreptaci. A fost antrenat de unchiul său Toni Nadal. Îmi place stilul lui de joc”, ne-a declarat Mihai. Menţionăm că în clasamentul Federaţiei Române de Tenis, la această categorie, ocupa înaintea turneului de categoria I de la Timişoara, locul 39. Cu punctele obţinute va urca pe poziţia a 30-a.

Despre Mihai putem să va mai spunem că joacă tenis de câmp de patru ani. A participat până acum la 12 concursuri, într-un interval de un an. În 2014 s-a descurcat excelent la turnee din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Este un tânăr talentat căruia îi dorim mult succes pe viitor.

CS Sănătatea a mai avut şi alţi trei sportivi la “Trofeul Primăverii”. S-au comportat foarte bine şi Ariana Ţimerman (locul 2 la 12 ani simplu), Blanca Tarr şi Szolt Varga.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns