Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EURO 2024

Mihăilă, cel mai rapid fotbalist de la Euro 2024: Românul l-a depășit pe Kylian Mbappe

Mihăilă, cel mai rapid fotbalist de la Euro 2024: Românul l-a depășit pe Kylian Mbappe
Valentin Mihăilă a fost cel mai rapid jucător de la Euro 2024, depășindu-l pe Kylian Mbappe, în timp ce Cristiano Ronaldo a avut cele mai multe tentative de a marca, iar Germania a impresionat prin valorificarea ocaziilor și posesia mingii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul Campionatului European de Fotbal 2024, desfășurat în Germania, românul Valentin Mihăilă s-a evidențiat ca fiind cel mai rapid jucător de până acum, depășindu-l pe celebrul Kylian Mbappe. Mihăilă a fost cronometrat alergând cu o viteză de 35,9 km/h, plasându-se astfel în fruntea listei celor mai rapizi fotbaliști ai turneului.

 

 

Performanțele Individuale și Colective ale Jucătorilor
Cristiano Ronaldo, deși nu a reușit să înscrie în victoria Portugaliei cu 2-1 împotriva Cehiei, a avut cele mai multe tentative de a marca, alături de Marcus Thuram din Franța, Georges Mikautadze din Georgia și Christian Eriksen din Danemarca, fiecare având câte cinci șuturi la poartă.

 

 

 

 

Goluri Timpurii și Târzii
Primele meciuri din grupe au fost marcate de un număr semnificativ de goluri înscrise în primele și ultimele minute ale jocului. Șase dintre cele 34 de goluri au fost marcate în primele 15 minute, iar 14 în prima jumătate de oră. Până la finalul zilei de marți, patru goluri fuseseră înscrise în minutele suplimentare.

 

 

 

Statisticile Echipei și Jucătorilor
Germania a demonstrat o posesie a mingii impresionantă, cu un procentaj de 68%, și o acuratețe a paselor de 94%, condusă de Jamal Musiala, care a completat 100% din cele 33 de pase.
Portugalia a dominat și ea posesia mingii, cu 69%, în victoria împotriva Scoției.
Nedim Bajrami a marcat cel mai rapid gol din istoria Euro, la doar 23 de secunde de la începutul meciului împotriva Italiei, deși Albania a pierdut în cele din urmă cu 2-1.

 

 

 

Alte Performanțe Notabile
Serbia și Turcia au fost remarcabile prin numărul mare de deposedări prin alunecare, fiecare cu câte 20 în meciurile lor.
Dennis Man, atacantul român, a reușit două pase de gol în victoria României cu 3-0 împotriva Ucrainei, performanță egalată de fundașul olandez Nathan Ake în victoria cu 2-1 asupra Poloniei.
Turcia a avut cele mai multe șuturi la poartă ca echipă, cu 22, și cel mai mare coeficient de posibile goluri (xG) de 2,62.
Germania a fost cea mai eficientă echipă, marcând de cinci ori cu un xG de 2,04, în timp ce Croația a fost cea mai risipitoare, nereușind să înscrie împotriva Spaniei, deși a avut un xG de 2,27.

 

 

 

Portari și Viteză
Jindrich Stanek, portarul ceh, a fost cel mai ocupat, cu șapte parade, urmat de Bart Verbruggen de la Olanda cu șase.
Patru jucători au fost cronometrați alergând cu peste 35 km/h: Valentin Mihăilă (35,9 km/h), Jeremy Doku (35,3 km/h), Rasmus Hojlund (35,3 km/h) și Kylian Mbappe (35,2 km/h).

 

 

 

Efort Fizic
Niciun jucător nu a acoperit o suprafață mai mare de teren decât mijlocașul sârb Sergej Milinkovic-Savic, care a alergat 13,9 kilometri în meciul împotriva Angliei.

 

 

 

Euro 2024 continuă să ofere momente de neuitat, cu performanțe individuale și colective impresionante, iar Valentin Mihăilă rămâne un exemplu de excelență, demonstrând că românii pot concura la cel mai înalt nivel al fotbalului european.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns