Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ministerul Sanatatii a numit un director interimar la Institutul Cantacuzino

Sigla Informatia Zilei
ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau a semnat ordinul de schimbare din functia de director general al Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau a semnat ordinul de schimbare din functia de director general al Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino” a domnului Radu Dorel.
Decizia a fost luata in urma deficientelor economico-financiare, a blocajului existent in aceasta institutie si a lipsei de productie.

De asemenea, tot la sfarsitul saptamanii trecute, Ministrul Sanatatii a semnat ordinul de numire in functia de director general interimar a domnului Radu Iordachel, pana la reorganizarea institutiei si organizarea unui nou concurs.

Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii a cerut ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, noul manager al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino” sa prezinte un plan de rentabilizare si relansare a institutiei.

Ministerul Sanatatii a initiat inca de la inceputul acestei luni consultari largi privind viitorul Institutului Cantacuzino. Se cauta solutii, in primul rand, prin consiliere si expertiza pentru echilibrarea economico-financiara a institutiei si relansarea productiei de vaccin gripal si antituberculoza (BCG), avand in vedere ca institutia nu se afla in subordinea Ministerului Sanatatii nici din punct de vedere economic si nici sub aspectul managementului productiei.

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie „Cantacuzino”,este un producatorautonom, cu gestiune financiara si economica independenta care are ca obiect de activitate productia de vaccinuri si activitate de cercetare – dezvoltare.

In ceea ce priveste comunicatul institutiei Avocatul Poporului, Ministerul Sanatatii considera ca, o parte dintre informatiile privind vaccinurile produse  de Institutul Cantacuzino sunt inexacte si produc confuzie in randul populatiei. Numai vaccinul gripal din productia ultimilor ani reprezinta un interes de strategie si siguranta nationala, restul produselor reprezentand remedii terapeutice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns