Image 1
Image 2
Acasa

MINISTERUL APĂRĂRII

Ministrul Angel Tîlvăr semnează acordul pentru combaterea minelor marine

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, va semna joi, 11 ianuarie, alături de omologii turc și bulgar,....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Memorandumul de înțelegere privind constituirea Grupului operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră – MCM Black Sea, în formatul trilateral Republica Turcia, România și Bulgaria, în cadrul unei ceremonii oficiale care se va desfășura la Istanbul.

 

 

 

 

Potrivit unui comunicat al MApN, MCM Black Sea reprezintă o inițiativă a celor trei aliați riverani la Marea Neagră menită să faciliteze siguranța navigației prin combaterea amenințărilor reprezentate de minele marine.

 

 

 

Structura operațională a MCM Black Sea, cu o comandă rotativă la fiecare șase luni și două activări planificate în fiecare rotație, va asigura un nivel continuu de vigilență și pregătire, contribuind și la întărirea posturii aliate de descurajare și apărare a flancului estic.

 

 

 

Sursa citată arată că partenerii riverani ai NATO, precum și Grupurile Navale Permanente NATO și Aliații non-litorali, vor putea participa la activitățile MCM Black Sea în scopul dezvoltării cooperării în sprijinul securității Mării Negre și pentru a îmbunătăți interoperabilitatea.

 

 

CITEȘTE ȘI;Tîlvăr, întrevedere cu ministrul apărării al Marelui Ducat de Luxemburg, Yuriko Backes

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with