Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Ministrul Bode a vorbit la Satu Mare despre concursurile pentru funcţiile de conducere din poliţie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

În urma unei întrebări adresată de jurnalişti, ministrul Lucian Bode a făcut marţi la Satu Mare câteva precizări despre organizarea concursurilor pentru funcţiile de conducere din poliţie.

Ministrul a explicat că în momentul de faţă MAI se confruntă cu deficit de personal, una din principalele preocupări în minister fiind creşterea numărului de locuri în şcolile de subofiţeri şi ofiţeri.

Totodată acesta a spus că va fi demarat un proiect de reformă în Ministerul Afacerilor de Interne, reformă care va presupune şi  organizarea de concursuri pe posturi de la bază până la vârf şi la toate nivelurile.

“În perioada următoare, avem în vedere organizarea de concursuri pentru recrutarea din sursă externă de poliţişti, jandarmi, pompieri, pentru că spun de fiecare dată: nu cred că la Serviciul Contabilitate este absolut obligatoriu să fii absolvent al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”.

Peste toate acestea, pentru a rezolva problema resursei umane în Ministerul Afacerilor Interne este nevoie de stabilitate pe funcţiile de conducere. Astăzi, din păcate, aveţi dreptate, foarte multe funcţii de conducere de la bază până la vârf sunt interimari, sunt împuterniciţi, sunt desemnaţi la conducere cu preluare de atribuţii şi am avut curiozitatea să fac o analiză pe primele 4 luni la nivelul Jandarmeriei, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră.

Peste 250 de împuterniciri au fost operate în primele luni, în primele 4 luni, la nivel de bază, nu vorbesc de vârf, unde sunt câteva zeci, dar cu vizibilitate. Ce vă asigur eu, că în viitorul foarte apropiat, domnul prim-ministru va numi un şef al Poliţiei Române”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with