Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

POLITIC

Ministrul Energiei, despre rezerva de gaze naturale

După Bobotează vor fi două săptămâni cu temperaturi sub cele normale în întreaga ţară, au anunţat meteorologii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În acest context, ministrul Energiei Sebastian Burduja a făcut câteva precizări privind rereva de gaze.

 

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj optimist privind rezerva de gaze a României.

Vine gerul, dar suntem pregătiți. Avem gaze în depozite la un nivel de 82,93%, diferența față de aceeași perioadă a anului trecut fiind de peste 176 milioane metri cubi. La cum a decurs iarna până acum, dar chiar și în condiții mai grele, cu maxim 1-2 episoade de ger sau viscol pe lună, vom trece iarna doar cu gaz românesc, din ceea ce avem înmagazinat și ceea ce producem (am produs și astăzi peste 26 de milioane de metri cubi zilnic, la un consum – astăzi (miercuri n.r.) – de 40,6 milioane metri cubi).” a scris minsitrul pe Facebook.

 

 

 

Potrivit ministrului, situația lacurilor energetice se menține la un nivel de umplere de aproximativ 75%, ceea ce reprezintă un indicator favorabil pentru o producție optimă de energie din surse hidro.

”Gradul de umplere a lacurilor energetice este tot în jurul valorii de 75%, iarăși un nivel bun pentru o producție optimă de energie din surse hidro. Și în situația sistemului energetic de astăzi am fost exportatori de energie electrică, pe fondul unui consum redus de 5329 MW.” a subliniat ministrul.

 

 

 

 

Proiectele de dezvoltare a capacităților de producție a energiei electrice vor continua și în anii următori, cu introducerea în funcțiune a unor capacități suplimentare de mii de MW, dă asiguri Burduja.

În 2024 și în anii următori vor fi puse în funcțiune capacități suplimentare de mii de MW producție energie electrică, iar din 2027 vor intra și gazele din perimetrul Neptun Deep, care vor transforma România în producătorul numărul 1 din Europa și vor dubla efectiv producția națională de gaze naturale. Toate aceste investiții vor aduce locuri de muncă mai bine plătite și facturi mai mici pentru toți românii.” a adăugat ministrul Burduja.

 

 

 

 

Astfel, la începutul anului 2024, România pare să aibă parte de vești bune în domeniul energetic. Provocarea va fi menținerea acestei stabilități pe tot parcursul anului.

”Așadar, sunt vești bune la început de an pentru energia României. Rămâne să o ținem așa tot anul, cu energie pentru consumul intern și cu energie bună pentru a ne duce la bun sfârșit toate proiectele.” a conchis ministrul

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Creştere de tarife de distribuţie a energiei electrice

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns