Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CASA VERDE FOTOVOLTAICE

Ministrul Mircea Fechet anunță reluarea programului

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat că programul Casa Verde Fotovoltaice...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

… de care beneficiază deja 90.000 de familii, va fi reluat în zilele următoare.

 

Vestea vine în urma închiderii procesului la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a blocat temporar implementarea programului.

 

 

 

Pentru a debloca programul și a asigura o continuare fără probleme, ministrul Fechet a dezvăluit că a fost lansată o nouă sesiune de validare a instalatorilor. Această măsură a permis atât firmei care a deschis procesul, cât și altor potențiali instalatori să se înscrie din nou în program.

 

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFM) se află în prezent în ultimele faze de evaluare a celor 93 de noi instalatori care au depus dosarele.

Ministrul Fechet a afirmat: “Îmi doresc să văd primele panouri instalate până la sfârșitul anului. Astfel, prin instalarea celor 90.000 de sisteme din ediția curentă, plus cel puțin încă pe atât din ediția de anul viitor, 2024 are toate șansele să devină anul unei adevărate revoluții a energiei verzi pentru casele românilor.

 

 

 

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al unei societăți, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

 

 

La inițiativa ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, s-a organizat în luna noiembrie, la sediul MMAP, o întâlnire de mediere între părți, în cadrul căreia societatea și-a asumat să renunțe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor.

 

Odată cu deschiderea unei noi sesiuni, societatea în cauză a transmis către ÎCCJ și respectiv Curtea de Apel Oradea cererile de renunțare la procesul intentat AFM.

 

CITEȘTE ȘI:

Iarna asta mai multe primării nu au cum să asigure lemne de foc pentru sătenii săraci

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns