Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

OPINIE

Mircea Geoană blamează sistemul de vot din România

Mircea Geoană blamează sistemul de vot din România
Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. care a avut loc la Palatul Parlamentului. “Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat acesta.

 

În opinia sa, România “nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”. “Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul. El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor. “Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Mircea Geoană: Este „absolut revoltător” că mai mult de jumătate din copiii din România sunt analfabeţi funcţionali

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns