Image 1
Image 2
Acasa

TESTELE PISA

Mircea Geoană propune ca educația să înceapă de la vârsta de doi ani

Mircea Geoană
Secretarul general adjunt  al NATO, Mircea Geoană  s-a declarat îngrijorat de rezultatul testelor PISA.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

El a adus în prin plan analfabetismul funcțional în rândul copiilor și a făcut câteva propuneri pentru a depăși această situație.

 

 

Când văd rezultatele clasamentelor de educaţie din Europa şi PISA pentru copiii ţării mele – nu pot să vorbesc mai mult pentru că am un job oficial – dar este absolut revoltător să te complaci în situaţia în care mai mult de jumătate din copiii tăi, trecuţi printr-un sistem de educaţie, sunt analfabeţi funcţional”, a declarat Mircea Geoană, la Timișoara.

 

 

 

Una dintre propunerile sale este introducerea educației încă de la vârsta de doi ani, pentru a asigura o temelie solidă pentru viitorul fiecărui copil.

”Cred că trebuie să ne apucăm de educaţie mult mai devreme, la doi ani de zile trebuie să ne apucăm de o formă de educaţie, pentru că este dovedit ştiinţific că, până la 6 ani de zile acolo se pune fundaţia, după aia vine educaţia formală”, a declarat Mircea Geoană.

 

 

 

Geoană subliniază că este esențial să existe o șansă corectă pentru toți copiii, indiferent de statutul social al familiilor din care provin. El își exprimă dorința de a reconstrui un sistem educațional care să ofere fiecărui copil șanse echitabile, indiferent de mediul lor de proveniență.

 

 

”Asta nu este o chestiune de Stânga sau de Dreapta. Este o chestiune de moralitate în societate şi cred că şi un om care are convingeri mai liberale, de dreapta să spunem, înţelege că fără forţă de muncă calificată nu ai cum să-ţi creşti business- ul, nu are cum să crească economia. Indiferent cum te uiţi, educaţia este centrală”, a mai declarat Mircea Geoană.

 

 

CITEȘTE ȘI:Au fost identificate probleme la Ministerul Educației

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with