Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

RELAȚIE PROFESOR-PĂRINTE

Mircea Miclea: Profesorii nu sunt formați pentru interacțiunea cu părinții

„Profesorii nu sunt formați pentru interacțiunea cu părinții, încă sunt pregătiți pe o paradigmă veche, care e de pe vremea lui Ceaușescu, iar părinții ar trebui să reflecteze de două ori...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

… atunci când vin cu o solicitare către profesori, pentru că, dacă subminează mereu autoritatea profesorului, atunci el nu mai este un model, înseamnă că copilul nu mai are un model adecvat”, a declarat profesorul Mircea Miclea la A7TV, pe 19 ianuarie, analizând relația dintre profesori și părinți.

 

„Pentru a deveni profesori, fac un departament de formare a cadrelor didactice, adică fac un semestru de psihologie, niște ore de metodică, asociate cu predarea, dacă e posibil în diverse școli, și apoi niște pedagogii și atât. Prin urmare, modul în care ei sunt formați este total insuficient pentru lumea în care noi trăim acum și pentru mintea acestei generații digitale”, susține Mircea Miclea.
În același timp, referindu-se la părinți, Mircea Miclea spune că aceștia „ar trebui să reflecteze de două ori atunci când vin cu o solicitare către profesori. Dacă în fiecare zi îl subminezi pe profesor, el nu mai poate opera ca autoritate în domeniul lui de predare și ca autoritate în modul de comportament, înseamnă că copilul tău nu mai are un model adecvat”.

 

„Pe de altă parte, relația cu părinții este determinată nu numai de profesori, ci de instituția școlară, de școală. Școala trebuie să aibă un regulament foarte clar, contractul educațional dintre școală și părinte trebuie să fie foarte clar”, a adăugat Mircea Miclea.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Peste 300 de copii pe scena concursului regional “Glasuri cristaline”, inițiat de Grădinița Voinicelul

SPECTACOL LA SATU MARE

Peste 300 de copii pe scena concursului regional “Glasuri cristaline”, inițiat de Grădinița Voinicelul

Grădinița cu Program Prelungit “Voinicelul” din municipiul Satu Mare a organizat cea de-a opta ediție a Concursului regional “Glasuri cristaline”. Acesta s-a desfășurat la Casa de Cultură “George Mihail Zamfirescu”, locație care i-a găzduit peste 300 de preșcolari, sosiți din mai multe județe din centrul țării, dar și pe educatorii, însoțitorii și părinții lor.