Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O INIȚIATIVĂ ESENȚIALĂ

Mircea Miclea propune Ministerului Educației să reducă burnoutul profesorilor

Mircea Miclea propune Ministerului Educației să reducă burnoutul profesorilor
Profesorii raportează unul dintre cele mai ridicate niveluri de stres și situații de „burnout” la locul de muncă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, spune că, împreună cu mai mulți colaboratori, a propus Ministerului Educației de peste un an un proiect cu tehnici pentru a reduce burnoutul (epuizarea) profesorilor, proiect ce “nu ar presupune niciun ban din partea Ministerului, doar interes din partea Ministerului pentru starea de sănătate a cadrelor didactice cu efect asupra copilului”.

 

Fostul ministrul al Educației Mircea Miclea a spus, în cadrul emisiunii InfoEdu de la TVR Info, că încă nu a primit niciun răspuns.

 

Mircea Miclea atrage atenția asupra burnoutului profesorilor și spune că a propus Ministerului în urmă cu un an un proiect cu tehnici pentru cadrele didactice de a reduce stresul profesorilor și a îmbunătăți calitatea vieții acestora.

 

El subliniază faptul că burnoutul profesorilor se răsfrânge asupra elevilor pentru că “se reduce capacitatea profesorului de a fi tolerant la greșelile elevului sau de a-l asista pe celălalt în a-și repara greșelile“, spune Miclea.

 

“De un an de zile eu și cu colaboratorii mei am făcut o propunere către Ministerul Educației: « domnule, hai să intervenim să reducem din burnoutul (n. red. epuizarea) profesorilor ».

 

 

Sunt tot felul de tehnici pe care dacă ei le învață își pot reduce din această supraîncărcare emoțională cu efecte detrimentale pentru ei, dar și pentru elevi. De un an de zile am făcut această propunere scrisă cu toată documentația.

 

De un an și ceva aproape așteptăm aprobarea Ministerului ca să putem să livrăm acest lucru către cadre didactice, care nu ar presupune niciun ban din partea Ministerului, doar interes din partea ministerului pentru starea de sănătate a cadrelor didactice cu efect asupra copilului”, a spus Mircea Miclea.

 

 

Profesorii raportează unul dintre cele mai ridicate niveluri de stres și situații de „burnout” la locul de muncă, în comparație cu alte profesii, în condițiile în care starea de bine a profesorilor are un impact semnificativ asupra stării de bine și succesului academic al elevilor, arată un nou raport realizat de experți de la Oxford.

 

 

CITEȘTE ȘI: Mircea Miclea: Cu pedagogie de pe vremea lui Ceaușescu profesorii nu fac față generației digitale

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns