Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

COMUNICAT DE PRESĂ

Misiuni desfășurate în contextul electoral în județul Satu Mare

Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

*INFORMARE DE PRESĂ- Privind sinteza misiunilor desfășurate în context electoral, în județul Satu Mare

 

 

În urma analizei realizate la nivelul județului Satu Mare cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă comunicăm faptul că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut un climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

 

 

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne, din județul Satu Mare, au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu imparțialitate, echidistanță și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

 

 

În ziua alegerilor, la nivelul județului Satu Mare au fost întocmite 6 dosare penale pentru cercetarea posibilelor infracțiuni în context electoral, 5 dintre acestea în mediul rural și 1 în mediul urban.
De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.400 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost verificate aproximativ 270 de persoane și 231 de vehicule, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.500 de lei.

 

 

Peste 900 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

 

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Satu Mare și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.

 

Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.
În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri.
Totodată, mulțumim jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații MAI și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor.

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN SATU MARE

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns