Image 1
Image 2

PELERINAJ ISTORIC

Moaștele Sfintei Împărătese Elena ajung în România după opt secole

Moaștele Sfintei Împărătese Elena Ajung în România După Opt Secole
Anul acesta marchează trei momente importante pentru Ortodoxia românească
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Moaștele Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse pentru prima dată în România, după ce au fost păstrate timp de peste opt secole în Veneția. Aceste relicve de o valoare spirituală inestimabilă au fost luate de venețieni în timpul Cruciadelor, în 1211, și au rămas până în prezent în Biserica Santa Elena, aflată pe insula cu același nume.

 

 

Sfânta Împărăteasă Elena este venerată în întreaga lume creștină pentru descoperirea Sfintei Cruci și pentru susținerea primelor comunități creștine. A fost o figură marcantă a creștinismului timpuriu, sprijinind construirea unor lăcașuri de cult emblematice, precum Biserica Învierii din Ierusalim, Biserica Nașterii Domnului din Betleem și Biserica Înălțării de pe Muntele Măslinilor.

 

 

 

Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman, se pregătește să găzduiască unul dintre cele mai mari pelerinaje din istoria sa și un moment de profundă însemnătate religioasă pentru România. Între 30 aprilie și 8 mai, moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena vor fi aduse aici, în cadrul unui eveniment cu o semnificație deosebită. Anul acesta marchează trei momente importante pentru Ortodoxia românească: 1700 de ani de la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, 140 de ani de la dobândirea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române și 100 de ani de la ridicarea acesteia la rangul de Patriarhie.
 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*