Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

OLIMPIADĂ NAȚIONALĂ

Modificări la calendarul olimpiadelor școlare 2024

Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare au fost modificate de Ministerul Educației printr-o erată publicată pe 9 februarie, la aproape două săptămâni de când planificările au fost anunțate inițial.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Printre schimbări sunt mai multe faze județene, perioade de desfășurare a etapelor naționale și orașele în care ar fi trebuit să se organizeze acestea.
Potrivit eratei, o modificare este la Olimpiada Națională de Fizică (ONF) a cărei fază județeană se ține cu o săptămână mai devreme decât era programat inițial: pe 2 martie, în loc de 9 martie.

 

Olimpiada Națională de Limba și Literatura română (OLLR) va avea etapa națională pentru gimnaziu la Slatina (județul Olt) în locul orașului Bacău. Perioada rămâne 17-21 aprilie, prevede erata.
Elevii (V-XII) cu predare în limba maghiară care participă la o secțiune a OLLR vor merge tot la Arad, dar cu câteva zile mai devreme: 11-14 aprilie în loc de 18-21 aprilie. Elevii de liceu participanți la OLLR nu sunt afectați de modificări: vor merge tot la Suceava și în aceleași zile de 24-28 aprilie.

 

Olimpiada Națională de Limbi clasice (ONLC) va avea etapa județeană cu 5 zile mai târziu, pe 22 martie, în loc de 17 martie.
Cu o săptămână se avansează și data județenei de limbă rusă maternă – pe 23 martie, în loc de 16 martie, conform eratei. Faza pe județ pentru participanții la olimpiada de limbă ucraineană maternă va fi pe 24 martie, duminică, față de 22 martie stabilit în prima variantă a calendarului.

 

În ceea ce privește concursurile școlare, concursul de biologie „George Emil Palade” va avea etapa județeană cu o lună mai devreme decât stabilise Ministerul Educației inițial – pe 6 martie în loc de 6 aprilie, menționează erata, care completează și data pentru etapa județeană a concursului de chimie „Petru Poni” – 13 aprilie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns