Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Morar: Judecătorii din CSM sunt nemulţumiţi că au pierdut alegerile

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Daniel_Morar
Daniel_Morar

Daniel Morar, prim-procuror general interimar, a declarat că toată “gălăgia” alegerilor privind conducerea Consiliului Superior al Magistraturii este pornită de la anumite nemulţumiri şi frustrări ale unor judecători care au pierdut alegerile, iar funcţia de şef CSM a fost câştigată de un procuror.

 

“Doamna Hăineală este preşedintele ales al CSM cu precizarea că postul de vicepreşedinte nu este ocupat. Ei au posibilitatea, judecătorii, pentru că obligatoriu vicepreşedintele trebuie să fie din cadrul Secţiei de judecători, să-şi desemneze un preşedinte de şedinţă”, a spus Daniel Morar, într-o emisiune la Digi 24.

Daniel Morar – care deţine interimatul la conducerea Ministerului Public, în urma încheierii mandatelor procurorului geneal al României, Codruţă Kovesi – a susţinut că situaţia generată în sistemul judiciar a pornit de la rezultatul alegerilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al CSM, “de la nemulţumirea unor colegi din CSM, a unor magistraţi judecători, vis-a-vis de faptul că funcţia de preşedinte a fost câştigată prin vot de către un procuror”.

“S-a pus apoi în discuţie legitimitatea acestui procuror în fruntea CSM şi de aici până la contestarea statutului unei întregi categorii profesionale, mă refer la procuror, nu a fost decât un pas. Şi mai departe vedeţi toată această gălăgie, tot acest zgomot generat de începerea procedurilor de revocare din funcţiile de membru al CSM iniţiate de adunările generale a unor instanţe judecătoreşti”, a afirmat Morar, citat de Medifax.

 

El a arătat că Legea fundamentală defineşte atât procurorii, cât şi judecătorii, ca fiind magistraţi.

Surse din magistratură susţin că votul a fost negociat astfel încât să iasă tandemul Hăineală-Ghica. Cei care s-au exprimat pentru ca procuroarea Schmidt Hăineală să fie şeful CSM au fost colegii săi procurori, restul fiind persoane cărora li s-a promis menţinerea în funcţii sau sunt şantajabili, au afirmat sursele citate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns