Image 1
Image 2

POLITICĂ

Motreanu: UE acordă României fonduri substanțiale pentru sprijinirea agriculturii

Dan Motreanu
UE acordă României fonduri substanțiale pentru sprijinirea agriculturii , prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Dan Motreanu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit liberalului fermierii, antreprenorii, procesatorii și autoritățile locale au beneficiat de miliarde de euro.

 

 

 

Fermierii, antreprenorii, procesatorii și autoritățile locale au beneficiat de fonduri UE în valoare de 10,87 miliarde de euro, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Sumele provin din alocarea pentru perioada 2014 – 2020, inclusiv din perioada de tranziție 2021 – 2022.

 

 

Plățile au fost efectuate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). 5,77 miliarde de euro a fost suma totală destinată proiectelor de investiții, iar 5,1 miliarde de euro au revenit fermierilor care au primit plăți directe.” a scris Motreanu pe Facebook.

 

 

 

 

Potrivit europarlamentarului, în anul 2023, AFIR a efectuat plăți în valoare de 1,487 miliarde de euro pentru proiecte de investiții și plăți directe compensatorii.

FEADR este un instrument financiar prin care Uniunea Europeană susține dezvoltarea rurală în statele membre. FEADR este unul dintre fondurile prin care se implementează obiectivele Politicii Agricole Comune (PAC).

 

 

 

În iunie anul trecut, Parlamentul European a aprobat propunerea privind egalizarea subvențiilor PAC în toate statele membre. M-am numărat printre inițiatorii propunerii și am avut sprijinul PPE. În acest fel, sumele acordate fermierilor români ar urma să crească și să fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul si sudul Europei.”, a mai adăugat prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Dan Motreanu.

 

 

CITEȘTE ȘI;Fonduri pentru daune cauzate de dezastre naturale

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns