Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Negresă cu nuci și nutella

Negresă cu Nuci și Nutella
Negresa cu Nuci și Nutella este o variantă modernă și delicioasă a clasicului desert „negresă,” care a devenit populară în multe țări, în special în Statele Unite. Se spune că termenul „negresă” provine de la culoarea adâncă, aproape neagră a acestei prăjituri dense, datorită cacao-ului sau ciocolatei din compoziție.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:
250 g făină
200 g zahăr
1/2 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
3 ouă
200 g Nutella
100 g unt topit
100 g nuci tocate
1 linguriță esență de vanilie
50 ml lapte

 

 

Pentru glazură:

150 g ciocolată neagră
50 g smântână pentru frișcă

 

 

Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă (aproape 20×20 cm) cu unt și făină.

Amestecați ingredientele uscate: Într-un bol mare, cerneți făina, praful de copt, sarea și zahărul.
Adăugați ingredientele umede: În alt bol, bateți ouăle, apoi adăugați Nutella, untul topit, esența de vanilie și laptele. Amestecați bine.
Combinați și adăugați nucile: Adăugați amestecul umed la ingredientele uscate și amestecați până se încorporează. La final, adăugați nucile tocate.
Coaceți negresa: Turnați aluatul în tavă și coaceți timp de 30-35 de minute, până trece testul cu scobitoarea (când înfigeți o scobitoare în mijloc, aceasta trebuie să iasă curată).
Prepararea glazurii: Topiți ciocolata cu smântâna pentru frișcă pe baie de aburi, amestecând până obțineți o compoziție fină. După ce negresa s-a răcit, turnați glazura de ciocolată deasupra și decorați cu bucăți de ciocolată rasă și fructe proaspete.

 

 

Poftă bună!

 

 

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.

Cart