Image 1
Image 2

SCHIMBARE DE NUME ÎN SATU MARE

Niciun transsexual înregistrat în 18 luni

În judeţul Satu Mare, sau cel puţin în municipiul reşedinţă de judeţ, nu există nicio persoană care a ales să-si schimbe numele, în urma unor proceduri de schimbare de gen.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Transsexualismul se caracterizează printr-o identificare puternică şi persistentă cu celălalt gen. Persoanele în cauză simt că sunt victime ale unui accident biologic şi sunt închise într-un corp care nu se potriveşte identităţii lor de gen.

Cei care manifestă această afecţiune poartă denumirea de transsexuali. În judeţul Satu Mare, sau cel puţin în municipiul reşedinţă de judeţ, nu există nicio persoană care a ales să-si schimbe numele, în urma unor proceduri de schimbare de gen.

Dacă în vara anului trecut, pe străzile din centrul municipiului Satu Mare putea fi observată o persoană de gen masculin, îmbrăcată în haine femeieşti, şi care îşi oferea serviciile celor interesaţi, iată că anul acesta nu se poate spune acelaşi lucru.

Nu a mai fost văzută în spaţiul public deloc, ceea ce este un semn al faptului că sătmărenii sunt foarte conservatori când vine vorba despre asemenea subiecte sau de a decide să se alăture unei comunităţi precum celor din care fac parte transsexuali. Despre locuitorii judeţului se ştie şi că sunt foarte credincioşi, cu frică de Dumnezeu şi, mai mult ca sigur, că alegerile lor sunt determinate şi de factorul religios.

De altfel, pentru municipiul Satu Mare nu se cunosc alte cazuri similare, ca ale persoanei transsexuale care îşi câştiga existenţa într-un mod îndoielnic, dar nici intenţii de schimbare a numelui nu s-au anunţat, cel puţin pentru ultimele 18 luni.

Din informaţiile oferite de Biroul de Presă al Primăriei Satu Mare, pe parcursul anului 2022 şi prima jumătate a lui 2023 nu s-a depus nicio cerere prin care să fie schimbat vreun nume, de exemplu din Mădălina, în Mădălin sau invers, deşi au fost înregistrate şi procesate 100 de cereri de schimbare a numelui, din cauza unei ortografieri greşite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with