Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SUBVENȚII APIA

Noi subvenții pentru crescătorii de oi

Tot mai mulţi crescători de oi renunţă la muls în lipsa forţei de muncă
În urmă cu mai multe luni de zile, la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - MADR, la sugestia unor asociaţii ale crescătorilor de ovine din România, s-a discutat şi despre necesitatea creşterii numărului animalelor din aşa numitul lot matcă, la specia ovine.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Desigur, demersul se referă în mod expres la creşterea calităţii raselor de ovine existente în România. Dacă în anii anteriori s-au alocat fonduri pentru achiziţia de berbeci de rasă, iată că acum, la câteva luni de la lansarea ideii de susţinere suplimentară a oierilor, lucruriloe s-au cristalizat, fiind necesar a se stabili detaliile privind condiţiile de eligibilitate pentru noua subvenţie, înainte de lansarea programului de susţinere financiară.

 

 

 

După cum consemnează în paginile sale publicaţia Agroinfo, Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat luni, 27 mai, o nouă subvenție APIA de care vor beneficia crescătorii de ovine. Anunțul a fost făcut de șeful MADR în timpul unei vizite la o fermă de ovine din județul Sibiu.

 

 

 

“Din septembrie – octombrie dăm drumul la programul de mieluțe și vom încerca să facem, să creștem efectivele de un milion de mieluțe în România. Va fi undeva o subvenție de 50 de euro/mieluță, suplimentară față de ANT (ajutor național tranzitoriu n.r.) și SCZ (sprijin cuplat zootehnic n.r.),” a anunțat luni, 27 mai, ministrul agriculturii, în ferma de ovine Baciu din județul Sibiu.  Subvenția APIA suplimentară la ovine ar urma să fie  acordată crescătorilor de  oi care  au animalele  înscrise  în registrele genealogice ale raselor de ovine. Ministrul agriculturii a anunțat această subvenție încă de la începutul anului, însă nu sunt clare condițiile de eligibilitate, probabil, ministerul încă lucrează la aceste  condiții, actul normativ urmând să apară până-n septembrie 2024.

 

CITEȘTE ȘI:

UE direcţionează, anual, subvenţiile europene către activităţi care dăunează naturii

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns