Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CĂTĂLIN DRULĂ ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA

Nouă candidați pentru președinția USR

Nouă candidați pentru președinția USR
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat demisia după rezultatele alegerilor din 9 iunie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Nouă persoane şi-au depus candidaturile pentru preşedinţia USR până duminică seară. Printre acestea se numără primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, deputatul Cristian Seidler şi activistul Radu Hossu.

 

De asemenea, unul dintre candidaţi provine din diaspora. Surse politice citate de News.ro au confirmat că aceste candidaturi au fost depuse cu câteva ore înainte de termenul limită. Lista candidaţilor este următoarea:

 

 

Gabriel-Mugur Dumitrescu, 54 ani, Ploieşti, Prahova

Robert Andrei Amarandei, 25 ani, Sector 6, Bucureşti

Vasile Dinca, 51 ani, Floreşti, Cluj

Luiza Oancea, 33 ani, Marea Britanie, Diaspora

Adrian-Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj

Cristian Gabriel Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti

Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj

Elena Valerica Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş

Radu-Mihai Hossu, activist

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat demisia după rezultatele alegerilor din 9 iunie. Primarul din Timişoara, Dominic Fritz, a fost primul care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte, dar ulterior a renunţat, menţionând că nu doreşte să candideze şi la alegerile prezidenţiale. Primarul din Bacău, care iniţial şi-a exprimat dorinţa de a candida, a decis să o susţină pe Elena Lasconi.

 

 

Elena Lasconi a câştigat un nou mandat de primar cu peste 60% din voturi la scrutinul din 9 iunie şi a anunţat duminică că va candida atât pentru preşedinţia partidului, cât şi pentru alegerile prezidenţiale.

 

 

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat marţi că termenul limită pentru depunerea candidaturilor este sfârşitul acestei săptămâni, iar până pe 28 iunie va fi clar cine va fi noul preşedinte al USR. Campania internă va avea loc săptămâna viitoare, iar alegerile online se vor desfăşura pe 24 şi 25 iunie (turul 1) şi pe 27 şi 28 iunie (turul 2). Noul preşedinte al USR va fi anunţat cel târziu pe 28 iunie, când Cătălin Drulă îi va preda prerogativele.

 

 

Un congres va fi convocat la finalul lunii iunie, iar pe 29 iunie va fi ales un nou Birou Naţional. Statutul USR prevede ca preşedintele să fie ales prin votul tuturor membrilor, într-un proces electronic, iar Biroul Naţional, structura de conducere colegială, să fie ales de delegaţii la congres.

 

CITEȘTE ȘI: Tur doi la alegeri locale, în două comune din țară

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns