Image 1
Image 2
Acasa

BAC ÎN SATU MARE

Nu l-a luat din prima, iar a doua oară a încercat să copieze

Ne amintim de poveştile din trecut cu diferite tentative de fraudare la examenul maturităţii, adică la Bacalaureat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cândva la Satu Mare, pe vremea când era la modă să se copieze cu handsfree, înainte de startul unei probe, într-o anume clasă s-a auzit tare “No, mă, mă auzi?!”… A fost momentul în care un candidat la examenul de Bacalaureat a realizat că a apăsat din greşeală pe butonul care activează difuzorul. Totodată, a avut noroc că totul s-a întâmplat înaintea startului şi că doar i s-a luat telefonul.

Ei bine, Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare ne informează că miercuri, 16 august 2023, în cadrul probei E.a) a fost eliminat un candidat pentru tentativă de fraudă. Oare prin ce metodă?

Altfel, la probă scrisă E.c) a examenului naţional de bacalaureat din sesiunea august 2023 au fost prezenţi 221 de candidaţi din totalul de 257 înscrişi.

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august.
Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with