Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

BENEFICIILE NUCILOR

Nucile, gustarea perfectă ce poate fi introdusă zilnic în alimentație

Nucile, gustarea perfectă ce poate fi introdusă zilnic  în alimentație
O veste bună pentru iubitorii de gustări - nu există o alegere mai bună pentru gustările dintre mese decât nucile. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Introducerea nucilor în dieta ta, chiar şi numai câteva, are nenumărate beneficii pentru sănătatea ta. Şi sunt nenumărate studii care atestă asta!

Scad nivelul colesterolului

Chiar şi numai o mână de nuci, aproximativ 57 de grame, poate ameliora nivelul colesterolului rău (LDL) din organism şi întăreşte pereţii vaselor sanguine. Persoanele care aleg nucile drept gustare zilnică au înregistrat valori mai reduse ale colesterolului decât cele care nu consumă nuci în mod regulat. Extra bonus< nucile sunt bogate în grăsimi mononesaturate care pe lângă faptul că te ajută să obţii un abdomen plan, reduc riscul de boli de inimă, de obezitate sau de diabet.

Îmbunătăţesc memoria

Studiile arată că nucile, ca parte a dietei mediteraneene, îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de a învăţa. Antioxidanţii din nuci ajută la menţinerea capacităţilor mentale odată cu înaintarea în vârstă şi chiar pot contribui la reducerea riscului de boli neurodegenerative, precum Alzheimer.

 

Au proprietăţi  anti-inflamatorii

 

Nucile sunt o excelentă sursă de omega 3, cupru, magneziu, dar şi în acid alfa linoleic. Acizii graşi omega 3 au capacitatea de a reduce inflamaţiile şi de a preveni unele boli cronice (boli cardiovasculare şi artrita).

Ameliorează sindromul premenstrual

O gustare care să includă câteva nuci poate reduce simptomele sindromului premenstrual. 25 de grame de nuci conţin aproape 50% din doza recomandată de mangan şi aproape 11% din doza zilnică de magneziu. Consumul de mangan şi calciu poate îmbunătăţi simptomele SPM – sensibilitate, dureri musculare, anxietate, schimbarea stării de spirit şi dificultăţi cu somnul – şi ac\ionează ca un remediu natural.

 

Scad tensiunea arterială

 

Cercetătorii au analizat modul în care contribuie nucile la scăderea tensiunii arteriale şi diminuarea stresului. În cadrul unui studiu, subiecţii au ţinut un discurs de trei minute sau au stat cu un picior scufundat în apă rece – ambele acţiuni fiind declanşatoare de stres. Participanţii la studiu care consumau nuci au prezentat o tensiune sc[zută. Rezultate sunt în conformitate cu multe studii recente care arată că nucile pot conduce la scăderea nivelului de colesterol LDL şi a tensiunii arteriale.  Cea mai bună veste? Este foarte uşor să introduci nucile în alimentaţia ta de zi cu zi. Pur şi simplu adaugă nuci în cerealele de dimineaţă, în salate, în supe sau mixeaz[-le în blender cu alte fructe şi legume pentru a obţine un smoothie delicios.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns